Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Pengene styrer Afzelius

Kjendisforfatteren Jan Guillou har ikke mye til overs for Björn Afzelius, Ulf Lundell eller andre svenske artister som velger Norge fordi Sverige er blitt et overflatisk samfunn: - Det er penger og ikke samfunnskritikk som er drivkraften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Når Afzelius skriver kontrakt med et norsk plateselskap, er det verken kultur eller samfunnskritikk som ligger til grunn, slik som han selv hevder. Det er heller økonomiske forhold som er drivkraften, sier Guillou.

Komisk

- Når denne "Herr Sanger" snakker om overflatiskhet, er det som å sette bukken til å passe havresekken, ler han. - Det er jo komisk at en enkel underholdningssanger rømmer landet angivelig på grunn av overflatiskhet.

I går ble det kjent at Björn Afzelius skriver ny kontrakt med plateselskapet Norske Gram i Trondheim. Samtidig sa han seg enig i Ulf Lundells uttalelser til Dagbladet om at Sverige ikke har noen visjon, og at det eneste svenskene tror på er bingolotto og golf. - Jeg er helt enig. Det er for jævlig i Sverige, sa Afzelius i gårsdagens Dagbladet.

Bli hjemme...

Men Guillou tror den sosialistiske sangeren vil bli like skuffet i Norge. - Hvis han tror Norge har større visjoner, så tar han feil. Sangerens iakttakelse av at ideologiene vaskes ut er korrekt. Men det gjelder i hele Europa, også i Norge.At Afzelius satser på norsk økonomi i stedet for svensk, har Guillou derimot stor forståelse for.- Det er klokt av ham å flytte valutaen over til Norge. Jeg har selv lagt en del penger i norsk valuta.

15. april: Det er for jævlig i Sverige