Pengene tilbake om flyene står

MOLDE (NTB): Har du kjøpt billett på flyet eller pakketur til Syden har du normalt rett til å få pengene tilbake om flyene blir stående.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det opplyser Den Norske Reisebransjeforening (DNR) foran streikevarselet som kan ramme all flytrafikk i Sør-Norge, og mellom Norge og utlandet.

Du skal ha pengene tilbake selv om flybilletten din er en billigbillett som ellers ikke kan endres eller avbestilles. Du som kunde er dermed godt sikret fra å lide et økonomisk tap som følge av en flystreik.

Flyselskaper og reiselivsbedrifter vil derimot bli rammet hardt økonomisk ved en streik som stopper flytrafikken, slik det kan ligge an til.

Møte opp

Du som flypassasjer står sterkere. Du har rett til å få pengene tilbake selv om du ikke har kjøpt fullprisbillett. Har du kjøpt en pakketur, vil du få hele beløpet refundert.

Du har derimot ikke krav på erstatning for en ødelagt ferie dersom streik skulle føre til at flyet ikke går. Det eneste du har krav på å få tilbake, er pengene du på forhånd har betalt.

Hotell

Den som har bestilt hotellrom i utlandet og betalt for dette på forhånd, er derimot i en gråsone. Er hotellrommet kjøpt og betalt som en del av en pakke hos en norsk reisearrangør, har du likevel krav på pengene tilbake, ifølge DNR.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer