Pengene tilbake om flyene står

MOLDE (NTB): Har du kjøpt billett på flyet eller pakketur til Syden har du normalt rett til å få pengene tilbake om flyene blir stående.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser Den Norske Reisebransjeforening (DNR) foran streikevarselet som kan ramme all flytrafikk i Sør-Norge, og mellom Norge og utlandet.

Du skal ha pengene tilbake selv om flybilletten din er en billigbillett som ellers ikke kan endres eller avbestilles. Du som kunde er dermed godt sikret fra å lide et økonomisk tap som følge av en flystreik.

Flyselskaper og reiselivsbedrifter vil derimot bli rammet hardt økonomisk ved en streik som stopper flytrafikken, slik det kan ligge an til.

Møte opp

Du som flypassasjer står sterkere. Du har rett til å få pengene tilbake selv om du ikke har kjøpt fullprisbillett. Har du kjøpt en pakketur, vil du få hele beløpet refundert.

Du har derimot ikke krav på erstatning for en ødelagt ferie dersom streik skulle føre til at flyet ikke går. Det eneste du har krav på å få tilbake, er pengene du på forhånd har betalt.

Hotell

Den som har bestilt hotellrom i utlandet og betalt for dette på forhånd, er derimot i en gråsone. Er hotellrommet kjøpt og betalt som en del av en pakke hos en norsk reisearrangør, har du likevel krav på pengene tilbake, ifølge DNR.

Administrerende direktør Rolf Forsdahl i DNR mener at skadevirkningene for tredjeperson er så store ved en streik som rammer all flytrafikk at regjeringen bør gripe inn med tvungen lønnsnemnd.