- Pengene var sponsor-midler til bilsport

Korrupsjonstiltalt politimann (52) forklarte seg om mistenkelig henting av 46-åringen i fengsel.

HADDE AVTALE MED FENGSELET: Den 52 år gamle tiltalte politiførstebetjenten sier han hentet næringslivslederen (46) åtte ganger fra Trøgstad fensgel mens han sonet en dom. Tiltalte står fast på at det var bare for å hjelpe og at det lå en vanntett avtale med fengselet bak. Innholdet i denne er foreløpig ikke kjent. Foto: Arnljot Bringedal
HADDE AVTALE MED FENGSELET: Den 52 år gamle tiltalte politiførstebetjenten sier han hentet næringslivslederen (46) åtte ganger fra Trøgstad fensgel mens han sonet en dom. Tiltalte står fast på at det var bare for å hjelpe og at det lå en vanntett avtale med fengselet bak. Innholdet i denne er foreløpig ikke kjent. Foto: Arnljot Bringedal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): To polititopper på 52 og 57 år møtte i dag i Oslo tingrett, tiltalt for blant annet grov korrupsjon etter at de skal ha mottatt rundt 75 000 kroner av en næringslivsleder (46) for at de skulle hente ham ut av Trøgstad fengsel slik at han kunne foreta private gjøremål.

52-åringen er også tiltalt for å ha mottatt 135 000 kroner mot at han ga 46-åringen taushetsbelagte opplysninger i etterforskningen mot ham. 52-åringen forklarte seg i retten i dag.

Drømte om 24 timers løpMannen forklarte at han ble kjent med 46-åringen på midten av 90-tallet da han var med å utvikle et prosjekt for hundetjenesten i Oslo politidistrikt. Næringslivslederen var involvert i et byggeprosjekt om saken.- Vi utviklet et slags vennskap, men vi hadde ikke mye omgang. Vi har vært på byen en gang sammen tidligere og jeg har besøkt ham på båten hans et par ganger. Det er snakk om kontakt på telefon, sms og e-post, forklarte 52-åringen i Oslo tingrett.

Politiførstebetjenten forklarte at han hadde en lidenskap for motorsport og billøp. Han var del av racingteam, men forsøkte å starte for seg selv i 1999. Da trengte han sponsorer. Drømmen var å kjøre et av de legendariske 24-timers løpene, som for eksempel Nürburgring i Tyskland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer