Pengeparet

For andre år på rad er matkongen Stein Erik Hagen kåret til landets rikeste. Kjæresten Mille-Marie Treschow er rikest blant kvinnene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er tidsskriftet Kapital som for femte år på rad kårer de 400 rikeste her i landet.

I år som i fjor, troner Stein Erik Hagen på toppen, denne gang med en familieformue verdsatt til 9,5 milliarder kroner. At kjæresten Mille-Marie er god for 1,6 milliarder, sikrer henne for første gang en plass helt øverst på lista over landets rikeste kvinner.

Par i penger

Kjærligheten mellom de styrtrike blomstret for alvor opp i sommer. For en drøy måned siden bekreftet begge forholdet i Dagbladet.

Kåringen i Kapital avslører at Mille-Marie, i tillegg til å ha et godt øye til Stein Erik, også har en utmerket nese for forretninger. I et år hvor rikfolk flest har tapt store penger på børs og annen karusell, har Mille-Maries formue fortsatt å vokse.

Norges rikeste

50 nordmenn kan kalle seg milliardærer. Her er de ti rikeste:

1. Stein Erik Hagen
2. Olav Thon
3. Arne Wilhelmsen
4. John Fredriksen
4. Johan H. Andresen jr.
6. Johan Johannson
7. Odd Reitan
8. Gjert Wilhelmsen
9. Christen Sveaas
10. Jens Ulltveit-Moe

Arvingen til Treschow-Fritzøe-konsernet i Larvik, som har verdiene sine plassert i skog og industrivirksomhet, har sørget for å øke sin formue med svimlende 350 millioner kroner bare det siste året.

Knepen seier

For kjøpmann Hagen har 2002 vært noe tyngre. Store tap i Orkla og Storebrand har bidratt til å redusere formuen hans betydelig. To milliarder kroner er fordunstet siste år, mener Kapital.

Likevel beholder Hagen posisjonen, men må erkjenne at eiendomskeiser Olav Thon nå har klatret helt opp i ryggen på ham. Thons eiendomsimperium er verdsatt til 9,1 milliarder kroner.

Hei, hvor det går

Av andre med gull i lommeboklomma, merker vi oss at verdens største tankreder, John Fredriksen, har tapt nærmere fem milliarder kroner! Katastrofalt dårlige rater i tankmarkedet, med påfølgende kurstapet for rederiet Frontline, er hovedårsaken til de dårlige tallene.

Også Kjell Inge Røkke har tapt - både penger og posisjon. I fjor var romsdalingen landets sjuende rikeste. Tolv måneder og fire milliarder seinere, er han falt ned til den langt mer beskjedne 15. plassen. Det kostbare Kværner-raidet må ta hovedskylda.

Men som Stein Erik Hagen kan også Kjell Inge Røkke glede seg over at den bedre halvdelen gjør det bra. Celina Midelfart har økt sin formue fra 350 millioner i fjor, til 400 millioner i år.