Penger er alpha og omega

Forfulgt av anklager om å være et avansert pyramidespill inntar Alpha Club Norge. Over 1600 nordmenn har så langt bladd opp 32000 kroner i medlemsavgift - i håp om å tjene millioner. Blant dem «Hotel Cæsar»-stjernen Martin Garfalk (21) og OL- og VM-mester Fred Børre Lundberg (31).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Har jeg et problem, vil jeg heller løse det i en Ferrari enn i en Lada, sier Axel Viefers (28) fra Svolvær.

Det er lørdag ettermiddag og presentasjon for potensielle nye Alpha Club-medlemmer i Ingeniørenes Hus i Oslo. Axel har tatt på seg å guide Dagbladet inn i en verden der mammon er gud, og velkledde, vakre, unge mennesker er disiplene.

Alt dreier seg om penger. Om han som etter bare et par måneder i klubbens management kjøpte seg Lamborghini. Om hun som allerede hadde tjent to millioner kroner.

Interessen for Alpha Club - eller thealphaclub.com - har eksplodert i Oslo de siste månedene. Særlig i de mer trendy delene av utelivsmiljøet. De værer lettjente kontanter.

- Det er ingen lov som sier at du må stresse for å tjene penger. I Alpha Club kan du sope inn vanvittig mye uten å slite deg ut, skryter Axel.

Multimedia-show

Det er proppfullt i konferansesalen når vi stiger inn til dunkende diskomusikk. Uten kameraer, fordi det er fotoforbud under presentasjonen, og med en smule såret stolthet fordi vi nesten ble nektet adgang på grunn av påkledningen. Du stiller nemlig i dress på Alpha Clubs presentasjoner, det gjorde ikke vi. Og du må ha med deg 350 kroner. Såpass koster det å få klubben presentert - inkludert en matbit.

Alpha Club serverer et multimedieshow med voldsomme lyd- og bildeinntrykk. De allerede frelste reiser seg og trampeklapper før minuttet er gått. Vi andre reiser oss vi også, er nødt til det for å se skjermen.

«The Alphazone!»

Det hele føles som et vekkelsesmøte ledet av timeshare-selgere. Alpha Club kaller seg en livsstils- og medlemsorganisasjon.

Du skal spare penger ved å benytte deg av fordelsprogrammet, samt tjene penger på å verve nye medlemmer.

De fleste er mest opptatt av det siste.

- Jeg tjente 135000 kroner den første måneden jeg var med, forteller Axel stolt.

Hotel Cæsars Martin Garfalk var ikke på gårsdagens presentasjon, men forteller gjerne om sitt Alpha Club-medlemskap på telefon.

- Jeg har egentlig vært ganske slapp, men tjent mye penger likevel.

Noen sum vil han ikke ut med. Men det er såpass at han ikke fortviler om han ikke får vervet noen på en stund.

- Pengene tikker jo inn likevel. Jeg tjente inn medlemsavgiften på 32000 kroner den første helga, sier Garfalk, også kjent fra spillefilmen «Ti kniver i hjertet».

Positiv respons

I Alpha Club soper du inn tusenlapper både når du selv verver, og når de du har rekruttert i sin tur skaffer nye medlemmer.

Kombinertkongen Fred Børre Lundberg ble vervet av Skiforbundets hoppsjef, Hroar Stjernen, som dessuten introduserte hopperen Lasse Ottesen til Alpha Club.

- Jeg har ingen betenkeligheter med å være med på dette. Jeg har sett at enkelte er kritiske til klubben, men den har fått mye positiv respons også, sier Lundberg.

Han har verken vervet eller benyttet seg av noen fordeler ennå, men sier han regner med å tjene noen kroner etter hvert.

Tidligere RBK-spiss Gøran Sørloth, nå travkommentator på TV2, har også latt seg friste av vervepremier og medlemsfordeler.

Presentasjonen foregår i tre deler. Først fortelles det overflatisk om fordelsprogrammet. I pausene og i de to neste seansene fokuseres det på inntektsmulighetene gjennom verving.

Gud velsigne

Når det hele er over, får gjestene utdelt et skjema hvor de kan be om å få bli medlem.

Normalt signerer mellom 70 og 90 prosent av dem. Så gis ordet til klubbens internasjonale administrerende direktør, Ben Glas:

- Enten du er rik eller fattig, har døgnet 24 timer. Men mens den rike kan bruke disse timene på å gjøre hva han vil, må den fattige gjøre det andre vil. Dere skal treffe et valg her i dag. Lykke til, og Gud velsigne dere, sier Glas.

Så klappes det igjen, før det settes over til Britney Spears på høyttaleranlegget. Nesten tre timer er passert.

Alpha Club Norway har vokst seg enda litt større og rikere. Og alle som har betalt 32000 kroner er sikre på at de skal tjene fett - og at ingen blir tapere i «mirakelsystemet» til Alpha Club.

SIGNERER: Etter hallelujamøtet signerer mellom 70 og 90 prosent medlemsavtaler med Alpha Club, i håp om lettjente penger.
MEDLEM: «Hotel Cæsar`s» Martin Garfalk.
MEDLEM: Fred Børre Lundberg.
MEDLEM: Lasse Ottesen.