- Penger forsvinner, de er ingenting

Pave Benedikt om finanskrisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Krisen i finansverdenen er bevis på at jakten på penger og suksess er fånyttes, uttalte pave Benedikt XVI under en synode (biskopmøte) i går, skriver BBC News.

I løpet av finanskrisen har milliarder av kroner tilsynelatende forsvunnet, og store finansinstitusjoner har gått under.

- Vi ser nå, i og med store bankers kollaps, at penger forsvinner, de er ingenting, slo den romersk-katolske kirkens overhode fast under møtet, som foregikk i Vatikanet, med 253 biskoper til stede.

Benedikt dro en parallell til Matteusevangeliet 7:24-27 - Jesu liknelse om å bygge huset sitt på sandgrunn i stedet for fjellgrunn:

- Han som bygger bare på synlige ting som suksess, karriere og penger, bygger sitt livs hus på sandgrunn, sa paven ifølge Telegraph.co.uk.

- Alle disse tingene som synes å være virkelige, er egentlig av underordnet betydning, sa Benedikt, med henvisning til Jesu innledende ord til sandgrunnpassasjen - om falske profeter, som er som ulv i fåreklær.

Alternativet for menneskene er derimot å basere livet på Guds ord, sa Romas biskop, og advarte:

- Nasjoner som tidligere var rike på tro og kall, mister nå sin identitet under den skadelige påvirkningen av en viss type moderne kultur.

- Penger forsvinner, de er ingenting

For tida pågår det et maratonarrangement i Roma der over 1200 personer fra en rekke yrker og trossamfunn leser hele Bibelen fra begynnelse til slutt. Både kristne, jøder og muslimer deltar.

BISPEMØTE: 253 romersk-katolske biskoper var samlet til synode (bispemøte) i Vatikanet, og fikk ta del i pave Benedikts perspektiv på finanskrisen. Foto: ALESSANDRA TARANTINO/AP/SCANPIX
BISPEMØTE: 253 romersk-katolske biskoper var samlet til synode (bispemøte) i Vatikanet, og fikk ta del i pave Benedikts perspektiv på finanskrisen. Foto: ALESSANDRA TARANTINO/AP/SCANPIX Vis mer
ADVARTE MOT SELVBEDRAG: Pave Benedikt XVI slo fast at jakten på suksess og penger er et selvbedrag, og at derimot Guds ord er det eneste som er håndfast og ekte.