VIL HJELPE:  Fire millioner er prisantydningen for Håvard Stamsø-Ellingsens Frogner-leilighet. Dersom leiligheten blir solgt over antydningen, vil han gi fem prosent av overskuddet til jordskjelvsofre i Nepal. Kjæresten Kristin Lorenge gjør det samme med sin lelighet. Hun ønsker å donere pengene til flyktnigner fra Syria. Foto: Privat og skjermdump fra Finn.no
VIL HJELPE: Fire millioner er prisantydningen for Håvard Stamsø-Ellingsens Frogner-leilighet. Dersom leiligheten blir solgt over antydningen, vil han gi fem prosent av overskuddet til jordskjelvsofre i Nepal. Kjæresten Kristin Lorenge gjør det samme med sin lelighet. Hun ønsker å donere pengene til flyktnigner fra Syria. Foto: Privat og skjermdump fra Finn.noVis mer

Penger fra budrunde på Frogner-leilighet kan ende i Nepal

Håvard og Kristin selger unna leilighetene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Håvard Stamsø-Ellingsen la sin leilighet på Frogner ut for salg i går, bestemte han seg for å gi noe av et eventuelt overskudd til jordskjelvsofre i Nepal.

«Gir 5% av overskuddet til Nepal! Del gjerne! :)» skrev han da han delte Finn-annonsen med sine venner på sin Facebook-side.

Inspirasjon hentet han fra kjæresten, som også skal selge sin leilighet - og gi overskuddet til hjelpearbeid.
 
- Det er paradoksalt at vi uten å blunke legger på 50 000 i en budrunde i det ene øyeblikket, mens vi bare strekker oss til å sende 200 kroner via sms til Røde Kors i det andre øyeblikket, sier kjæresten Kristin Lorange.

Over 5000 mennesker har mistet livet i Nepal, men det reelle tallet kan være 10 000, ifølge nepalske myndigheter.

Les også: - Vi var fattige før jordskjelvet. Nå har vi mistet alt.

Donasjon Kristin Lorange oppfordrer andre leilighetsselgere å gjøre det samme. Dersom leiligheten går 100 000 kroner over takst, vil hun donere 5000 til Røde Kors sitt hjelpearbeid rettet mot syriske flyktninger i leire i Libanon. 500 000 over takst betyr 25 000 kroner i donasjon.

- Det er mye penger i omløp når vi kjøper og selger leiligheter. Vi tar så lett på de pengene. 50 000 kroner fra eller til er ikke så mye penger når en kjøper en leilighet. Derfor følte jeg at jeg i hvert fall kunne gi noe, sier Lorange, som håper omtalen vil få folk til å sette pengegaver i et større perspektiv.

- Jeg håper dette er en tankevekker og at noen får lyst til å gjøre det samme, sier hun.

- Positiv respons Etter at TV2 skrev om parets leilighetssalg tidligere i dag, har de to fått flere positive henvendelser fra bekjente og venner på Facebook.

- Jeg har fått mye positiv respons fra venner, som har vært med på å spre det, sier hun.

Selv ble Lorange inspirert til å donere av overskuddet av en annen venninne, som også donerte en prosentdel av overskuddet av salg av leilighet til et veldedighet.

Kjæresteparet selger begge unna hver sine leiligheter fordi de har kjøpt en ny sammen.

Vil bidra Mange letearbeidere står fortsatt i kø for å komme inn i Nepal. Norske Norsar ankom landet i morgentimene onsdag, etter å ha vært forsinket på grunn av kaos på flyplassen i Katmandu.

Skjelvet inntraff lørdag 25. april og hadde en styrke på 7,9. Fremdeles graver pårørende i ruinene med bare hendene i landet.

Se Dagbladets bilder fra katastroferammede Nepal.