Penger hos baronen

Det er ikke så ofte verden utenfor får et glimt inn i en tilværelse der pengerikeligheten er stor. Nå har vi fått et glimt inn i Hydro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er like spennende

som å lese en kriminalroman å følge Dagens Næringslivs jakt på det hemmelige direktørfondet i Norsk Hydro. Men det er deprimerende å lese uttalelser fra informasjonsdirektørene Cecilie Ditlev-Simonsen og Tor Steinum som får dem til å minne om apekatter med hendene for munn, ører og øyne. Der i gården vet ingen noe om hydrogiganten Johan B. Holtes hemmelige millioner i Sveits hos den tause baron Georg von Richter og eventuelle andre steder. Etter noen dagers nøling innså næringsminister og Hydro-eier Børge Brende at han måtte be om en redegjørelse. Den utarbeider nå selskapet, selv om de altså ikke vet noe. Generaldirektør Eivind Reiten har gitt ordre om å samarbeide.

Rører Økokrim

på seg? Det er ikke mulig å drive sånn i våre dager, sier noen. Garantien er de strenge kravene til selskaper som er notert på amerikanske børser. Enron-skandalen viste hvor hul den garantien er.

TV 2-sjef Kåre Valebrokk som holder skrivekløen i sjakk med kommentarer i Aftenposten, sammenliknet på søndag avsløringene i Dagens Næringsliv med Snorres beretning om Hellig Olav som hogg i stykker avgudsbildet hos Dale-Gudbrand på Hundorp i Gudbrandsdalen. Ut tøyt det rotter og mus. Valebrokk mener at Eivind Reiten og Egil Myklebust nå må snakke på vegne av det halvstatlige selskapet de forvalter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer