Penger hos baronen

Det er ikke så ofte verden utenfor får et glimt inn i en tilværelse der pengerikeligheten er stor. Nå har vi fått et glimt inn i Hydro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er like spennende

som å lese en kriminalroman å følge Dagens Næringslivs jakt på det hemmelige direktørfondet i Norsk Hydro. Men det er deprimerende å lese uttalelser fra informasjonsdirektørene Cecilie Ditlev-Simonsen og Tor Steinum som får dem til å minne om apekatter med hendene for munn, ører og øyne. Der i gården vet ingen noe om hydrogiganten Johan B. Holtes hemmelige millioner i Sveits hos den tause baron Georg von Richter og eventuelle andre steder. Etter noen dagers nøling innså næringsminister og Hydro-eier Børge Brende at han måtte be om en redegjørelse. Den utarbeider nå selskapet, selv om de altså ikke vet noe. Generaldirektør Eivind Reiten har gitt ordre om å samarbeide.

Rører Økokrim

på seg? Det er ikke mulig å drive sånn i våre dager, sier noen. Garantien er de strenge kravene til selskaper som er notert på amerikanske børser. Enron-skandalen viste hvor hul den garantien er.

TV 2-sjef Kåre Valebrokk som holder skrivekløen i sjakk med kommentarer i Aftenposten, sammenliknet på søndag avsløringene i Dagens Næringsliv med Snorres beretning om Hellig Olav som hogg i stykker avgudsbildet hos Dale-Gudbrand på Hundorp i Gudbrandsdalen. Ut tøyt det rotter og mus. Valebrokk mener at Eivind Reiten og Egil Myklebust nå må snakke på vegne av det halvstatlige selskapet de forvalter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.