Penger, sex og kjærlighet

Tre millioner kroner og en ny kone skal være pastorens motiv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To politikilder bekrefter uavhengig av hverandre til den svenske avisa Expressen at kombinasjonen av penger, sex og kjærlighet er politiets teori på hvorfor pastor Helge Fossmo kan ha planlagt å drepe sin kone og sin nabo. Naboen overlevde skuddene, mens hans 23 år gamle kone, Alexandra Fossmo, døde.

Alexandra hadde tegnet doble livsforsikringer, og dersom hun døde ville enkemannen og barna få utbetalt drøyt to millioner svenske kroner. Også naboen Daniel Linde, som overlevde drapsforsøket, hadde en livsforsikring på en million svenske kroner.

Hans kone skal ha hatt et forhold til Helge Fossmo, og politiet mener dette forholdet er det viktigste motivet for drapet og drapsforsøket.

Politiet mener de to hadde planlagt å gifte seg når deres respektive ektefeller var ryddet av veien.

Barnepiken rundlurt

Den svenske avisa har snakket med flere kilder i menigheten til Fossmo som forteller at han var opptatt av penger, og at han gjerne lånte penger av dem, men sjelden betalte tilbake.

- Iblant lurte jeg på om det var mammon som var guden han egentlig tilbad, sier en anonym kilde i menigheten.

Den 27 år gamle barnepiken har innrømmet at det var hun som skjøt og drepte pastorens kone og at hun også forsøkte å drepe naboen, Daniel Linde.

Hun hadde et seksuelt forhold til pastoren, og han skal ifølge politiet ha lovt at de skulle gifte seg. Politiet mener hun ble manipulert og lurt trill rundt.

- Dersom alt gikk som hadde planlagt skulle han bli en rik mann og barnepiken skulle havne bak gitteret, sier en person med innsyn i etterforskningen til Expressen.

Hun har nå begynt å snakke med politiet, og har innsett at hun har blitt snakket rundt av pastoren. Avisa Aftonbladet fortetter i dag at hun kjøpte drapsvåpenet på Sergels Torg i Stockholm.

Hun gikk rundt og spurte til hun fant noen som var villige til å skaffe henne den kraftige revolveren.

Mannen fikk 15 000 svenske kroner for våpenet og prøveskjøt det for henne. Politiet mistenker at han har stukket fra Sverige.

Norsk forsker avgjør

Pastor Helge Fossmo vil trolig bli tiltalt for drapet på sin første kone Helen Fossmo. Den norske forskeren Svein Kleiven spiller nå en nøkkelrolle i etterforskningen av dette drapet, melder Aftonbladet.

37-åringen er en av Nordens fremste eksperter innen hodeskader, og er tilknyttet Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm.

Helen Fossmo ble funnet død i badekaret, tilsynelatende hadde hun falt. Men hun hadde klær på, og sovemedisin i kroppen. Politiet tror hun kan ha blitt drept før hun ble lagt i badekaret. Hun ble funnet med hodet under vann, uten å ha druknet.

- Jeg arbeider med biomekanikk bak hodeskader, fore eksempel hva som skjer med hodeskallen og hjernen om man får et slag mot hodet, sier Svein Kleiven til Aftonbladet.

Han sier at han nå arbeider med å finne ut hva som har forårsaket skaden i hodeskallen, og at utredningen vil være ferdig om en ukes tid.

PASTOREN: Norske Helge Fossmo risikerer nå å bli tiltalt for drap og medvirkning til drap på sine to koner. Han vil trolig også bli tiltalt for medvirkning til drap på sin kone.
<B>KAN HA BLITT DREPT: Helen Fossmo ble funnet død i badekaret. Hun var pastor Helge Fossmos første kone.
SKUTT OG DREPT: Alexandra Fossmo.