Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Penger som kommer!

... og kommer, og kommer Di Derre-vokalist, komponist og tekstforfatter Jo Nesbø hadde et særdeles godt år i fjor. Dersom vi skal tro Oslo-likningen, og det tror vi nok, håvet Nesbø inn 2,5 millioner netto. Og det bare på «Jenter & sånn», og noen fond.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed bidro Nesbø også raust til Oslo-kassa, med 961 000 skattekroner bare i løpet av fjoråret. Det ligger tydeligvis penger i jenter og sånn, særlig hvis man skriver ned sine erfaringer. Da kan man på kort tid ende opp med ei nettoformue på 458 000.

Dersom låtskriver og opphavsmann Jo Nesbø er smart og har peiling på økonomi, fordeler han inntekten fra platesalg, royalties og konsertvirksomhet over tre år. Det må man anta at han, som fondsmekler i DnB, har gjort. Med andre ord; det kom nok større summer inn i Jo Nesbøs privatøkonomi i fjor enn vi får inntrykk av gjennom fjorårets likningsprotokoll for Oslo.

Gode råd?

- Har du noen gode råd til artistkolleger som ikke eier snøring og begrep om pengeplassering, Nesbø?

- Nei, jeg vil ikke komme med råd slik på sparket. Dessuten har jeg permisjon fra jobben som fondsmekler. Og av prinsipp blander jeg ikke rollene, sier Nesbø, på telefon fra Kristiansand.

- Men hvordan tenker du sjøl når pengene skal plasseres?

- Nei, jeg har ikke lyst til å begynne å mikse rollene, sier Nesbø, og ber om forståelse for at han for tida «bare» er musiker og ikke siviløkonom.

- Og noen skatteekspert er jeg heller ikke, tilføyer han.

Hobby-band

For brødreparet Jo og Knut Nesbø, Espen Stenhammer og Magnus Larsen var musikk hobby, helt fram til ganske nylig.

Samtlige har jobber ved siden av og da innebærer 185 000 solgte plater et pent pluss på toppen av lønnsinntekten.

For fondsmekler Nesbøs del utgjør også den vanlige lønnsinntekten en pen slant.

Dyktige fondsmeklere soper gjerne inn millionlønn. Nesbø går for å være drivende god. Han danser ikke mye «Rumba med Gunn» i arbeidstida.

Pengemaskin

I høst ga Di derre ut CD-en «Gym», og i den anledning har kvartetten begitt seg ut på turné. Turneer blir det også kroner av. For ikke å snakke om platesalget som følger i turnékjølvannet.

I går spilte de for utsolgt hus på Vaskeriet, høgskolen i Kristiansand.

- Etter en litt rusten start har vi kommet skikkelig i gang. Vi fikk litt bakoversveis her da vi hørte at konserten var utsolgt. Kristiansand har ikke vært vår sterkeste by, sier Nesbø fornøyd.

Integritet

- Og «Gym» selger bra?

- Vi er så stappfulle av integritet at vi ikke ringer plateselskapet for å høre om salgstall ...

- Men har plateselskapet ringt dere for å fortelle om gull?

- Gullplata fikk vi samme dag som plata kom ... Så vi ligger vel et sted midt mellom gull og platina (25 000-50 000), konkluderer Jo Nesbø.

Dagbladet kan fortelle at salget nå ligger på 40 000.