Pengespill på mobil har eksplodert det siste året

Antall spillere på mobil har mer enn fordoblet seg.

PÅ MOBIL: Antall spillere på mobil har skutt i været det siste året. Foto: Skjermdump
PÅ MOBIL: Antall spillere på mobil har skutt i været det siste året. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I følge en undersøkelse gjort på oppdrag fra Lotteritilsynet, brukte en av ni spillere mobiltelefonen til pengespill i 2010. I fjor økte tallet til en av fire.

- Dette er et resultat av den digitale utviklingen, men dette var en stor overraskelse for oss. Vi har aldri tidligere sett en så eksplosiv økning, sier direktør i Lotteritilsynet, Atle Hamar, til Dagbladet.

Ifølge undersøkelsen var det nærmere 390 000 nordmenn over 18 år som deltok i pengespill på internett i fjor. Det utgjør rundt 10 prosent av den voksne befolkningen.

- Bruken av mobiltelefon gjør at pengespill blir mer tilgjengelig, og det vil påvirke spilleadferden til en del personer. Om folk lettere blir spilleavhengig er vanskelig å si, men dette er noe vi vil følge nøye med på, sier Hamar.

Svimlende summer På Norsk Tipping og Norsk Rikstoto sine nettsider ble det i fjor satsa til sammen 3,2 milliarder kroner.

Lotteritilsynet estimerer at nordmenn satsa om lag fem milliarder kroner på utenlandske nettsider. Tallet på nordmenn som i 2011 spilte på utenlandske nettsider ble estimert til ca. 150 000.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer