Pengetips for deg

Rådgiver Ommund Braut i Norsk familieøkonomi har disse tipsene til hvordan folk kan spare penger i disse tøffe rentehopptider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oddmund Braut sier at folk må være spesielt oppmerksomme på sin private økonomi nå som renta stiger så fort:

Kontakt banken din. Sjekk at du har den laveste renta som banken kan gi for øyeblikket. Sjekk alle betingelsene ved lånet ditt. Bytt eventuelt bank.

Vurder din egen bruk av banken. I de fleste banker påløper det store gebyrer ved betaling over skranke. Se på de alternative løsningene som telegiro, brevgiro og betaling over internett.

Ikke kjøp på kreditt eller ta på deg forpliktelser før du har fått oversikten over hvordan renta vil utvikle seg framover. Vær spesielt oppmerksom på betingelsene ved bilfinansiering og leasing av bil.

Vis moderasjon og sett av noen ekstra kroner på en sparekonto nå som forholdene er gunstige. Har du penger i AMS-fond, bør du ikke selge i panikk.

Forsikringsprisene har økt dramatisk det siste året. Forskjellene er store mellom selskapene. Sjekk! Du kan spare mye penger på å gå en ny runde med alle selskapene før hovedforfall på forsikringspolisen.