Pengetransport ranet i natt

I natt klokken 01.30 skjedde det igjen: En pengetransport fra Securitas ble ranet for et større pengebeløp. Og igjen var Drammens-området skueplassen for ranet. Ifølge vitner og politi ble det avfyrt skudd, men trolig kom ingen til skade under ranet. Store politistyrker jaktet i natt på ranerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verditransporten ble ranet ved Gulskogen kjøpesenter, der det også er bankfilial.

Hvor stort beløp ranerne fikk med seg var det i natt for tidlig å si noe om. Politiet i Drammen jobbet på spreng i natt, og ble assistert av lensmannskontorene i Nedre Eiker og på Lier. På Securitas' vakttelefon ble alle forespørsler henvist til politiet.

Ingen av ranerne skal være pågrepet, og politiet var svært sparsomme med opplysninger om både ranet og jakten på gjerningsmennene.

Den ranede Securitasbilen sto igjen ved Gulskogen kjøpesenter, og ble i natt gjennomsøkt av politiet.

Åstedet for ranet er for øvrig ikke langt fra grensa til Nedre Eiker kommune, der det ble begått et stort pengetransportran 2. juni i fjor.

I følge NRK Buskerud har ranet muligens skjedd i forbindelse med avhenting av penger på kjøpesenteret. Politiet søkte i natt med væpnet mannskap og hunder i området rundt kjøpesenteret. Politiet skal ha noen få, gode spor å gå etter, og mye tydet i natt på at gjerningsmennene fremdeles befant seg i området.

Securitas har ofte blitt rammet av transportran i det siste, og det har blitt spekulert i om firmaet har utro tjenere som jobber som stråmenn for en ransliga. Om dette ranet kan settes i forbindelse med noen av de andre ranene vites ikke. Senest i forrige uke ble en mann funnet skyldig fjorårets gedigne pengetransport-ran hvor byttet var på hele 15 millioner kroner.

En gjennomgang Dagbladet har gjort, viser at ranere bare i løpet av 90-årene kom seg unna med verdier for til sammen 60 millioner kroner.

Dette dreier seg om rundt to hundre ran av banker, postkontor og verditransporter og de aller fleste av disse er fortsatt uoppklarte.

RANET</B>: I natt ble en verditransport fra Securitas ranet ved Gulskog kjøpesenter ved Drammen.