Pengetransport ranet i Oslo

En pengetransport ble torsdag kveld ranet da to menn knuste et vindu med en ishakke og tok seg inn i Fokus Banks lokaler på Majorstua i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vekterne holdt på med å fylle en minibank. De maskerte ranerne truet dem med maskinpistol til å gi fra seg et ukjent pengebeløp, sier operasjonsleder Harald Skjelbred i Oslo politidistrikt til NTB.

Ranerne stakk fra stedet i en grønn Volkswagen Passat som var meldt stjålet. Det skal ha sittet en tredje person i bilen. Passaten ble funnet igjen i Kirkeveien, ikke så langt fra ransstedet. Ranerne hadde spylt bilen med et brannslokkingsapparat, ifølge politiet antakelig for å skjule spor.

Seinere på natta ble den andre ransbilen, en Volvo S80 med falske kjennemerker, funnet i Møllerparken. Også den var oversprøytet med brannslokkingsapparat.

Et vitne har oppgitt at han så tre personer gå et stykke til fots for så å sette seg inn i en lys bil og fortsette flukten. Politiet tror at det kan ha sittet en fjerde person i denne bilen.

Vekterne skal ha kommet fysisk uskadd fra ranet, som skjedde i Bogstadveien 19. Politiet medgir at framgangsmåten ligner på Nordea-ranet på Grünerløkka i Oslo den 10. november.

Politiet fikk melding om Fokus Bank-ranet klokka 22.23.

(NTB)