Pengetransport ranet med maskinpistol

En pengetransport ble torsdag kveld ranet i Høvik utenfor Oslo mens vektere fylte en minibank med kontanter. Politiet er på jakt etter to bevæpnede gjerningsmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To vektere fra vaktselskapet SES ble torsdag kveld overrasket inne i en DnB-filial på Høvik utenfor Oslo. Vekterne var i ferd med å fylle opp en minibank med kontanter for helgen da de plutselig hørte et høyt smell.

- To bevæpnede personer stormet gjennom en glassrute og truet vekterne med våpen, opplyser vaktleder ved Asker og Bærum politidistrikt, Odd Thrane, til Dagbladet.

Den ene raneren beskrives som 1.75 høy. Han var iført blå vest og grønne feltbukser, og var i følge vekterne bevæpnet med maskinpistol. Den andre raneren, ca 1.90 høy, var iført mørkegrønn overdel og grønne kamuflasjebukser. Han skal ha vært bevæpnet med en revolver. Begge ranerne bar finlandshette.

De to gjerningsmennene kjørte i stor fart fra stedet på E 18 i retning Oslo i en stjålet mørkeblå eller mørkegrønn Audi, trolig med registreringsnummeret JU 99713. Det er ikke kjent hvor mye ranerne har fått med seg, men politiet tror det kan være snakk om et større beløp. Politistyrker fra Oslo og Drammen er varslet om ranet og bedt om å holde utkikk etter fluktbilen.

Politiet fikk meldingen klokken 22.50 av en tilfeldig forbipasserende som hørte smellet i det ranerne knuste glassruten. Han så også at det ble viftet med våpen og ringte straks til politiet.

- Vi var på stedet 3-4 minutter etter at vi fikk meldingen, men da var ranerne allerede stukket av. Det sier seg selv at dette har foregått meget raskt, sier Thrane.

Politiet er svært interessert i opplysninger fra publikum. Telefonnummret å ringe er 67576000 dersom man har sett noe av interesse.

VEKTERE OVERFALT: Koffertene lå strødd etter at bevæpnede ranere slo til mot to vektere ved DnBs filial på Høvik utenfor Oslo.