Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pengetransportran

Pengetransporten som ble ranet natt til onsdag var den andre på en drøy måned i år. Det er gjerne snakk om store verdier som fraktes i pengetransportene og flere av ranene de siste årene er ikke oppklart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

* 26. april i år ble en pengetransport ranet ved butikksenteret Lillestrøm Torg. Ranerne fikk med seg 1,2 millioner kroner.

* Rett før jul i fjor ble en pengetransport ranet i Oslo sentrum for rundt 30.000 kroner.

* I november i fjor ble en pengetransport ranet på Liertoppen mellom Drammen og Oslo for rundt 4 millioner kroner.

* I oktober i fjor kom tre ranere seg unna med 15 millioner kroner etter å ha ranet en Securitas-transport ved Enebakk.

* En 29 år gammel mann ranet en pengetransport fra Rosenborg Bakeri AS i Trondheim for 81.000 kroner i mars for drøyt et år siden.

* To bevæpnede menn ranet en pengetransport utenfor engrosvarefirmaet Brobekk Storcash i Oslo for nærmere 600.000 kroner i september 1997.

* En 33 år gammel mann ranet et pengebud fra SpareBank 1 Nord-Norge for 245.000 kroner i april i fjor.

* En pengetransport ranet av to bevæpnede menn ved Buskerud Storsenter i Krokstadelva i desember 1996. Ranerne fikk med seg en halv million kroner.

* I august 1996 ble en pengetransport ranet på vei til Helgeroa postkontor i Larvik. De bevæpnede ranerne fikk med seg om lag 400.000 kroner som var trygdeutbetalinger.

* Utestedet D/S Louise på Aker Brygge i Oslo sin pengetransport ble ranet for om lag 1,3 millioner kroner i juni 1992.

* En pengetransport fra Kreditkassens nattsafe ble ranet for 1 million kroner utenfor Sørlandssenteret øst for Kristiansand, i mai 1992.

* En pengetransport fra Stormagnum Matcenter i Oppegård utenfor Oslo ble ranet for 295.000 kroner i november 1990.

* En verditransport fra ABC-bank i Oslo ble ranet i mai 1990. Transporten inneholdt ikke kontanter, men sju mapper med ubrukte, usignerte reisesjekker.

* Kreditkassens pengetransport ble ranet på Slemdal i Oslo i desember 1989. Ranerne fikk med seg over 7 millioner kroner.

* En pengetransport fra dagligvarekjeden Ligo til Sparebanken Buskerud i Drammen ble ranet for om lag 250.000 kroner i juni i 1988.

* I 1980 forsvant 4,5 millioner kroner fra Norges Banks pengetransport til hovedpostkontoret i Drammen.