Penis ohoi!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kinesiske folkehærens stramme paradeoppvisning rundt femtiårsjubileet til folkerepublikken fascinerer min kjære Sonja. Særlig havet av erigerte automatvåpen med påsatte bajonetter, stående i fin opprett vinkel fra hofteleddet til tusener av syngende soldater.

Sonja ble ikke så veldig skremt.

- Så veldig truende blir det ikke. Mer latterlig. Det sier litt om hvor alvorlig menn tar sin egen makt og hvor latterlig den makten kan te seg.

- Makten som disse soldatene representerer i et land med langt over en milliard mennesker er vel ikke helt illusorisk, sier jeg.

- Nei, men det er alltid like forbløffende å registrere hvor liten selvinnsikt slike maktapparater har. Kunnskapen om seksualsymbolene er jo snart barnelærdom.

Sonja er av den typen kvinner som hyler av latter når hun ser sportsstjerner riste og sprute med champagneflasker.

Forleden fikk hun nærmest hysterisk latteranfall ved synet av pop- og countrystjernen Shania Twain som kunstferdig manipulerte en trommestikke med høyrehånda mens hun framførte sine hitlåter på en eller annen konsertscene i USA.

- At hun i det hele tatt kan finne på noe så primitivt må jo bare være et grunnleggende bevis på riktigheten av påstanden om at vettet forsvinner når det begynner å rykke i testiklene til gutta. Og det vet selvfølgelig alle markedsførere av kvinnelige popsangere.

- Det er ikke testiklene det rykker i, Sonja.

- Nei nei, whatever, sier Sonja, og later suverent som om disse detaljene er helt uten betydning for henne.

Men hun innrømmer at den kinesiske paraden ikke ville vært like truende med en bataljon med erigerte håndvesker.