NETTSEX OG LØGNER: Anthony Weiner måtte til slutt, på en ytterst pinlig pressekonferanse, trekke seg fra Representantenes hus etter at han trikset og løy om den lettkledde bildeutvekslingen med en rekke kvinner. Foto: Shannon Stapleton / Reuters / Scanpix
NETTSEX OG LØGNER: Anthony Weiner måtte til slutt, på en ytterst pinlig pressekonferanse, trekke seg fra Representantenes hus etter at han trikset og løy om den lettkledde bildeutvekslingen med en rekke kvinner. Foto: Shannon Stapleton / Reuters / ScanpixVis mer

Penis-skandale ga republikanerne kongressete

Vant Anthony Weiners New York-mandat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir nå republikaneren Bob Turner som reiser til Washington etter å ha slått Demokratenes kandidat David Weprin ved det ekstraordinære valget tirsdag.

New York er ellers stort sett en demokratisk delstat, og valgkretsen til Weiner, som omfatter deler av Brooklyn og Queens, har bare valgt demokrater siden 1920-tallet.

Men tvil om president Barack Obamas holdning til Israel ble et viktig tema i valgkretsen der det er mange jødiske velgere som vanligvis stemmer demokratisk.

Turner prøvde også å gjøre valget til en folkeavstemning om Obama, mens Demokratene uten hell forsøkte å tegne et bilde av Turner som en ekstrem Tea Party-aktivist.

Weiner måtte trekke seg fra Kongressen etter en bisarr sexskandale der han sendte bilder av seg selv i undertøyet til utvalgte kvinner. Han gjorde skandalen verre ved å påstå at andre hadde hacket Twitter-kontoen hans og sendt bildene.

Etter at Republikanerne også vant et annet ekstravalg i Nevada, har de nå 242 mandater i Representantenes hus, mens Demokratene har 192. En plass er ledig.

(NTB)

VISTE SEG FRAM: Dette var blant bildene familiefaren Anthony Weiner sendte til sine kvinnelige nettbekjentskaper. Andre bilder, blant annet et av en bulende boxershorts, var mer vågale.
VISTE SEG FRAM: Dette var blant bildene familiefaren Anthony Weiner sendte til sine kvinnelige nettbekjentskaper. Andre bilder, blant annet et av en bulende boxershorts, var mer vågale. Vis mer