Forsket på penislengde:

Penis-studie vekker oppsikt

- Interessant, sier norsk ekspert.

UNDER LUPEN: Penisen er et yndet forskningsområde. Nå mener japanske forskere at lengden på penis kan kobles til lengden på mannens nese. Illustrasjonsfoto: Shutterstock
UNDER LUPEN: Penisen er et yndet forskningsområde. Nå mener japanske forskere at lengden på penis kan kobles til lengden på mannens nese. Illustrasjonsfoto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den populære TikTok-plastikkirurgen Anthony Youn bekrefter en gammel myte om penislengde i en av sine nyeste videoer, skriver Men's Health.

Youn hevder at det er en betydelig korrelasjon mellom en manns nesestørrelse og penisstørrelse.

Han viser til en studie foretatt av sju japanske urologer på Kyoto Prefectural University of Medicine, som tidligere i år ble publisert i de anerkjente fagbladene Basic and Clinical Andrology og National Library of Medicine.

I skrivende stund er videoen sett 7,3 millioner ganger.

Tre centimeter kortere

Selv om forskerne rapporterer om klare funn, er det verdt å merke seg at studien bygger på relativt få forsøkspersoner, alle med opphold i Japan.

Urologene har målt penislengden på 126 menn i alderen 30 til 50 år.

Deretter har de sammenliknet lengden med mennenes nesestørrelse, høyde og kroppsvekt.

Det konkluderes med at menn med større neser har en gjennomsnittlig penislengde på 13,5 centimeter, mens menn med mindre neser har en gjennomsnittslengde på 10,4 centimeter.

Det blir også konkludert med at penislengden ikke har noe med alder, høyde eller kroppsvekt å gjøre.

MÅLING: De japanske forskerne har målt neselengder for å komme fram til konklusjonen. Foto: Basic and Clinical Andrology
MÅLING: De japanske forskerne har målt neselengder for å komme fram til konklusjonen. Foto: Basic and Clinical Andrology Vis mer

- Interessant

Penislengde og korrelasjoner mellom alt fra høyde til skostørrelse har blitt forsket på gjentatte ganger, og resultatene er sprikende.

I 2016 konkluderte leger i det medisinsk tidsskriftet BJU International med at høye personer oftere har større penis enn kortere personer.

Lege, psykiater og sexolog Haakon Aars sier til Dagbladet at han aldri har hørt at det er funnet en sammenheng mellom neselengde og penislengde før.

Han kaller det nye funnet «interessant».

- Så lenge jeg har praktisert, har jeg ikke hørt om studier hvor det blir konkludert med at en manns penisstørrelse har noe med neselengden å gjøre, sier han.

OVERRASKET: Lege, psykiater og sexolog Haakon Aars.
OVERRASKET: Lege, psykiater og sexolog Haakon Aars. Vis mer

Fingerlengde og skostørrelser

I en årrekke har det blitt sagt at «jo større sko, jo større penis», men flere studier har avkreftet akkurat dette.

- Det har vært mange myter om alt fra at fingerlengde til skostørrelse har noe med penislengden å gjøre, men denne konklusjonen (at neselengde har noe med penislengde å gjøre, journ.anm.) var ny for meg, sier Aars.

- Vanlig misforståelse

I 2002 så forskere ved University College London nærmere på «jo større sko, jo større penis»-myten.

Etter å ha målt penislengden og føttene til mer enn hundre menn, konkluderte de ifølge BBC med at det ikke er noen sammenheng her.

- Alle ble målt av to urologer og dokumentert til nærmeste 0,5 centimeter. Alder og skostørrelse ble dokumentert, sto det i forskningsrapporten, som ble publisert i National Library of Medicine.

Forskerne fant ut at gjennomsnittspenisen var 13 centimeter lang da den var slapp og ble forsiktig strekket ut, og mennene hadde 43 som gjennomsnittlig skostørrelse.

PENISFORSKNING: Her ved University of College London ble det forsket på sammenhengen mellom skostørrelse og penisstørrelse. Foto: Wikimedia Commons
PENISFORSKNING: Her ved University of College London ble det forsket på sammenhengen mellom skostørrelse og penisstørrelse. Foto: Wikimedia Commons Vis mer

Forskerne fant ingen korrelasjon mellom skostørrelse og penislengde.

- Mange tror at størrelsen på en manns penis kan bli estimert ved å vurdere andre deler av kroppen, og da spesielt skostørrelsen. Det å kunne forutse størrelsen på en manns penis ved å se på skostørrelsen hans er en vanlig misforståelse, skrev forskerne.

MARTHA BLIR RIK: NRK har en penis-tabbe i den nye serien til Martha Leivestad. Video: NRK, Martha blir rik Vis mer

Gjennomsnittsstørrelse

Det finnes ifølge Lommelegen mange ulike studier som har undersøkt penisstørrelse, men den største studien som baserer seg på målinger utført av helsepersonell, kom i 2015 (King’s College, London).

Denne inkluderte undersøkelser av mer enn 15 000 menn.

Resultatet viste at internasjonalt gjennomsnittslengde på en penis er:

  • Erigert penis: 13,1 centimeter
  • Slapp tilstand: 9,2 centimeter
  • Omkrets: 11,6 centimeter
IKKE DET VIKTIGSTE: - Under den seksuelle akten handler det vel så mye om hvordan man er fysisk og emosjonelt til stede, sier psykolog og professor Frode Thuen.
IKKE DET VIKTIGSTE: - Under den seksuelle akten handler det vel så mye om hvordan man er fysisk og emosjonelt til stede, sier psykolog og professor Frode Thuen. Vis mer

- Begrenset betydning

Stor eller liten, lang eller kort - størrelsen har begrenset betydning ifølge psykolog og professor ved Høgskolen i Bergen, Frode Thuen.

Tidligere har han fortalt Dagbladet at menn overvurderer betydningen av størrelsen på penis.

- Betydningen er nok større for menn enn for kvinner. For menn er penisstørrelse et hyppig tema i fuktige lag, de overvurderer betydningen av penisstørrelsen og konkurrer seg imellom, sa han.

Han sa at selve bruken av penis er viktigere.

- Mitt inntrykk er at penisstørrelse i praksis har nokså begrenset betydning, det dreier seg mer om hvordan man bruker den. Under den seksuelle akten handler det vel så mye om hvordan man er fysisk og emosjonelt til stede.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer