Den amerikanske marinen:

Penisliknende figur gjorde marinesjefene forbanna

Den amerikanske marinen skal åpne en grundig etterforskning av saken.

Jagerfly: Denne uka ble et jagerfly av typen Boeing EA-18 Growler brukt til å lage en penisliknende figur på himmelen. Opptrinnet ble møtt med avsky av lederne på marinens flybase på Whidbey Island. Foto: Andrew Caballero-Reynolds / AFP / NTB Scanpix
Jagerfly: Denne uka ble et jagerfly av typen Boeing EA-18 Growler brukt til å lage en penisliknende figur på himmelen. Opptrinnet ble møtt med avsky av lederne på marinens flybase på Whidbey Island. Foto: Andrew Caballero-Reynolds / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I delstaten Washington i USA ble flere overraskede publikummere møtt med synet av en penisliknende figur på himmelen denne uka. Stuntet skapte stor oppmerksomhet, og flere delte bilder av resultatet i sosiale medier.

Men marinelederne ved flybasen på Whidbey Island så ikke humoren i det. Og nå som de er kjent med hendelsen, kan personene bak vente seg sterke reaksjoner.

En talsperson ved basen bekrefter at det var deres eget fly av typen Boeing EA-18G Growler som ble brukt til å lage den kontroversielle figuren, ifølge BBC.

Flyet er spesialisert innen elektronisk krigføring og kan komme opp i en hastighet som er dobbelt så høy som lydens hastighet.

- Flypersonellet vårt holder de aller høyeste standarder, og dette er helt uakseptabelt, sier talsmann for den amerikanske marinen, Thomas Mills til BBC.

- Det har null verdi for flytrening, og personene bak holdes ansvarlig, fortsatte han.

Heller ikke alle tilskuerne til opptrinnet syntes det var særlig morsomt. Blant annet sa en mor til nettstedet KREM 2 at hun var opprørt over at hun kanskje blir nødt til å forklare ungene sine hva tegningen liknet på.

Kontroversielt påfunn: Det var dette synet borgerne i Okanogan i delstaten Washington ble møtt av denne uka. Foto: @RREED.69 / Instagram / Reuters / NTB Scanpix
Kontroversielt påfunn: Det var dette synet borgerne i Okanogan i delstaten Washington ble møtt av denne uka. Foto: @RREED.69 / Instagram / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Umodent

Flysjef ved basen, Mike Shoemaker, lovte fredag at det venter en straff for dem som står bak opptrinnet, og la vekt på at de har ansvar for å skape et miljø preget av verdighet og respekt.

- Umodne tegninger av seksuell natur har ingen plass i dagens maritime luftfart, sier Shoemaker ifølge CNN.

- Dette stuntet står i sterk kontrast til hvordan våre ansatte utfører arbeidet sitt med profesjonalitet, disiplin og fortreffelighet ved våre baser rundt om i verden, fortsatte han.

Straffen

Seinere ble det kjent at flypersonellet som var involvert i hendelsen nå er suspendert i påvente av en grundig etterforskning.

- Marinen beklager til alle som ble støtt av denne uansvarlige og umodne handlingen, skriver NAS Whidbey Island i en uttalelse ifølge The Guardian.

PENIS: Naboer var misfornøyde da julelys-penisen dukket opp på husveggen i Blackpool, England. «Det er en sopp», sa familiefaren, før han ble arrestert for ordensforstyrrelsen. Video: Privat Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer