Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pensjonert engelsklærer fikk brev fra Det hvite hus: - Herregud, dette er feil

Yvonne Mason rettet brevet fra Det hvite hus og sendte det i retur.

BREVET: Gule understrekninger, kommentarer i margen og rettelser i selve tekst. Yvonne Mason var ikke imponert over brevet hun fikk fra Det hvite hus. Foto: Yvonne Mason / Facebook
BREVET: Gule understrekninger, kommentarer i margen og rettelser i selve tekst. Yvonne Mason var ikke imponert over brevet hun fikk fra Det hvite hus. Foto: Yvonne Mason / Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Yvonne Mason er en 61 år gammel pensjonert engelsklærer fra Atlanta. Skjønt, pensjonert og pensjonert. Hun har i alle fall ikke lagt fra seg «den røde pennen», eller «den lilla pennen», som det er i Masons tilfelle, ennå.

- Dumme feil

For nylig fikk Mason et brev med president Donald Trumps underskrift.

- Jeg har aldri, noensinne, mottatt et brev med så mange dumme feil, sier Mason til Greenville News.

Gjentakelser, store bokstaver der det ikke skal være store bokstaver, uklarhet og unøyaktighet preget brevet.

Hele 11 ganger i løpet av brevet blir det feilaktig brukt stor bokstav i begynnelsen av ordene «nasjon», «føderal», «president» og «stat».

Så Mason tok som nevnt fram rettepennen, rettet og skrev kommentarer.

- Herregud, dette er feil, lyder den ene kommentaren til det ellevte tilfellet av stor bokstav der det skulle vært liten bokstav.

- Hadde dette blitt skrevet på ungdomsskolen hadde jeg gitt det C eller C pluss. Hadde det blitt skrevet på videregående skole, hadde jeg gitt det D, sier den engasjerte læreren.

«Vakkert» brev

Mason er riktignok demokrat, så sånn sett er det kanskje ikke så unaturlig at hun tar seg bryet med å hakke løs på presidenten, selv om hun vet at brevet neppe, på tross av at det bærer Trumps underskrift, er skrevet av ham.

Men dette har ikke med politikk å gjøre, mener Mason, som hadde skrevet til presidenten fordi hun mente han burde besøke hver og en av familiene som mistet et familiemedlem under skolemassakren i Parkland i februar.

For brevet står i sterk kontrast til andre brev hun har mottatt fra politikere. Den republikanske senatoren Lindsey Graham sendte et «vakkert» brev, der han ordla seg på en måte som «gjorde meg mer viktig enn ham», forteller Mason til New York Times.

- Lindsey Graham, eller folkene hans, skriver utsøkte brev. Det skal han ha ros for. De holder seg til tema. Jeg forstår hvordan formelle brev skal være, men Grahams er skrevet som om de adresserer din spesifikke bekymring, sier Mason.

«Stilistisk forferdelig»

Brevet hun fikk fra Trump synes hun altså var så dårlig, «det er stilistisk forferdelig», at hun rettet det, med kommentarer og det hele, og la det ut på Facebook, samtidig som hun sendte det i retur til Det hvite hus.

- Da jeg underviste i 17 år så lærte jeg mine engelskelever at måten du presenterer deg på skriftlig sier mye om hvem du er, hva du bryr deg om, og om bryr deg nok til å få det rett, sier Mason.

Samtidig som brevet, ifølge Mason, var dårlig skrevet, framsto det heller ikke som et svar på brevet engelsklæreren hadde sendt.

- Det var et dårlig skrevet brev. Dårlig språk er ikke noe jeg tolererer. Hvis noen er i stand til å gjøre det bedre, så burde de gjøre det bedre, sier Mason.

Hun motsto fristelsen til å sette en karakter på brevet, men ba i stedet Trump ta seg en tur på nettsida plainlanguage.gov, en side som oppfordrer føderale tjenestemenn til å uttrykke seg klart og forståelig.

Både Greenville News og New York Times har bedt Det hvite hus kommentere brevet, uten å få svar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!