JULTE OPP ANGRIPER: Natt til lørdag ble tidligere lensmann Bjørn William Opstadmo (89) angrepet i sitt eget hjem. Det endte med at angriperen, en mann i slutten av 30-åra, fikk juling. Her viser Opstadmo fram blåmerkene fra basketaket. Foto: Gudbrandsdølen Dagningen
JULTE OPP ANGRIPER: Natt til lørdag ble tidligere lensmann Bjørn William Opstadmo (89) angrepet i sitt eget hjem. Det endte med at angriperen, en mann i slutten av 30-åra, fikk juling. Her viser Opstadmo fram blåmerkene fra basketaket. Foto: Gudbrandsdølen DagningenVis mer

Pensjonert lensmann (89) fikk hevn­besøk: - Han kommer nok ikke tilbake hit

Banket opp angriper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sent natt til lørdag våknet tidligere lensmann Bjørn William Opstadmo (89) av at det smalt i huset på Vinstra. Han sto opp, åpnet ytterdøra og ble brutalt angrepet av en mann som forsøkte dra ham inn i en bil. Men 89-åringen slo tilbake, melder Gudbrandsdølen Dagningen.

- Jeg fikk inn et skikkelig slag og ga ham et spark i skrittet. Jeg holdt ham nede en stund. Det var en gammeldags slåsskamp, rett og slett, sier Opstadmo til GD.no, som først omtalte saken, og legger til: «Han kommer nok ikke tilbake hit».

Det er 22 år siden Opstadmo pensjonerte seg som lensmann. Motivet for angrepet ligger flere tiår og én generasjon tilbake i tid, ifølge ham selv.

- Mannen i 30-årene, som er fra Nord-Fron, beskyldte meg for å ha arrestert faren hans. Det er ikke en sak jeg kjenner igjen, forklarer han til lokalavisa.

- Skikkelig basketak Opstadmo, som blir 90 i år, greide å komme seg inn i huset og trygghet, forklarer konstituert lensmann Jon Gaarden ved Midt-Gudbrandsdal lensmannskontor til Dagbladet.

- Det var et skikkelig basketak, og han er preget av diverse skrubbsår. Han forsvarte seg såpass at han fikk kommet seg inn og låst døra. Da forlot gjerningsmannen stedet. Han kjørte bil i beruset tilstand til og fra stedet, og vi pågrep ham på bopel, sier Gaarden.

Mannen -- en såkalt kjenning av politiet -- er foreløpig siktet for legemsfornærmelse og kjøring i ruspåvirket tilstand. Han har erkjent de faktisk forhold.

- Utrolig stygg sak Lensmannen sier de ser svært alvorlig på saken, og at den kunne fått et langt verre utfall.

- Dette er en utrolig stygg sak, hvor en ung kar oppsøker en 89-åring for å gi ham bank. Det er noe man ikke trodde kunne skje. Jeg priser meg meg egentlig bare lykkelig for at Opstadmo er så oppegående og i så god form, for det kunne gått svært ille. Det er helt forferdelig, sier Gaarden.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Opstadmo i dag, men lensmann Gaarden sier han nylig har vært og besøkt sin tidligere sjef, og forteller at alt står godt til etter angrepet.

- Det går bra med ham, sier Gaarden.