Pensjonert politimann dømt for å ha bidratt til ulovlig ulvejakt

Hjalp kamerat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En pensjonert politimann fra Elverum er dømt for å ha fraktet bort en ulv som var skutt ulovlig. Sør-Østerdal tingrett har dømt ham til 16 dagers ubetinget fengsel.

- 14. mars ble han ringt opp av en kamerat som hadde skutt en ulv på reveåte og trengte hjelp til å frakte den bort. Han skulle ha meldt ifra, men valgte i stedet å hjelpe til med å kjøre bort ulven, sier førstestatsadvokat Tarjei Istad i Økokrim til Dagbladet.

Den domfelte har sagt seg skyldig etter tiltalen.

Fjernet bevis En stor sak rundt ulovlig ulvejakt på Østlandet er under etterforskning, og elleve menn er siktet. Mannen som skal ha skutt ulven, er en av disse, og den pensjonerte politimannen er dømt for å ha motarbeidet etterforskningen ved å fjerne beviset - ulven - fra åstedet.

Retten finner det spesielt alvorlig at den dømte har tjenestegjort som politimann.

«Siktede i denne saken, som har flere års erfaring som tjenestemann, kjenner godt til hvilken skade det kan medføre for etterforskingen at det handles slik som han har gjort i dette tilfelle», står det i dommen.

Kjørt til uthus Ifølge dommen ble den pensjonerte politimannen gjort kjent med at det dreide seg om en ulovlig felt ulv først da han kom til det avtalte stedet i marka. Han valgte å laste kadaveret inn i sin egen bil og kjøre det til et uthus et par kilometer unna.

I tillegg til fengselsstraffen får den domfelte også inndratt 15 000 kroner av den aktuelle bilens verdi. Påtalemakten ville også fradømme ham retten til å jakte, men fikk ikke medhold i dette.

Ifølge Istad forventer politiet å ha etterforsket den større saken ferdig i løpet av få uker.