Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pensjonert regnskapsfører kidnappet sin datters drapsmann

Tysk 74-åring funnet bundet og kneblet utenfor domstol i Frankrike. Andre Bamberski ventet på rettferdighet i 14 år før han tok saken i egne hender.

VILLE HA RETTFERDIGHET: 71 år gamle Andre Bamberski er mistenkt for å ha kidnappet den 74 år gamle tyske legen Dieter Krombach. Krombach ble i 1995 dømt for drapet på Bamberskis datter, og har siden bodd i Sør-Tyskland. Foto: Scanpix / AFP
VILLE HA RETTFERDIGHET: 71 år gamle Andre Bamberski er mistenkt for å ha kidnappet den 74 år gamle tyske legen Dieter Krombach. Krombach ble i 1995 dømt for drapet på Bamberskis datter, og har siden bodd i Sør-Tyskland. Foto: Scanpix / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Søndag fant politiet en kneblet og bundet 74-åring rett ved den lokale domstolen i Mulhouse, Frankrike. Det var Dieter Krombach som for 14 år siden ble dømt for drap av en fransk domstol, Krombach har bodd i Tyskland hele tiden og ikke blitt utlevert.  

I 1982 døde franske Kalinka Bamberski (14), hun hadde besøkt sin mor som bodde i Sør-Tyskland. Den tyske legen Dieter Krombach var elskeren til Kalinkas mor, og han ble etterforsket av tysk politi før saken ble henlagt grunnet bevisets stilling.  

Dømt til 15 års fengsel in absentia
Krombach fortalte politiet han hadde injisert jenta med en jernbasert væske for å hjelpe henne å bli mer solbrun, en forklaring han senere endret. Etterforskerne kom frem til at det mest trolig var den injiserte væsken som hadde forårsaket jentas død, men likevel kom tvilen Krombach til gode.  

Kalinkas far, Andre Bamberski, var overbevist om at den tyske legen ville dope ned datteren for så å voldta henne, men det var først 13 år etter saken fikk en ny vending. I 1995 ble saken gjenopptatt av en fransk domstol, og jentas levninger ble obdusert på nytt, med det resultatet at Krombach ble dømt til 15 års fengsel in absentia for drap.  

Tyske myndigheter har helt siden nektet å utlevere Krombach, som for øvrig ble dømt i 1997 for å ha seksuelt misbrukt en pasient.
 

Ble kidnappet
Andre Bamberski ga aldri opp kampen for å få sin datters drapsmann utlevert til Frankrike, men nå blir han selv mest trolig tiltalt for alvorlig forbrytelser — 27 år etter sin datters død.  

74 år gamle Krombach ble kidnappet fra sitt hjem og dumpet utenfor en domstol i Mulhouse, og den 72 år gamle pensjonerte regnskapsføreren Bamberski er pågrepet mistenkt for å ha en finger med i spillet.  

Politiet etterforsker nå kidnappingssaken og prøver å fastslå hvorvidt 74-åringen handlet alene eller hadde medhjelpere.  

Når det gjelder Krombach, så vil han mest trolig bli holdt igjen i Frankrike for å møte i retten personlig denne gang. Under fransk lov vil en dom som er satt in absentia, alltid bli tatt opp igjen.  

- Dette var en kidnapping, min klient ble tatt med makt, sier Krombachs advokat, Francois Serres til The Times, han mener tyskeren må få reise hjem igjen. 

- Han vil ikke ha hevn, bare rettferdighet
Bamberski opprettet i etterkant av dommen fra 1995 en støttegruppe for å få Krombach utlevert til Frankrike. Rettferdighet for Kalinka er gruppen som nå ledes av Robert Prince, som forstår Bamberskis motiver.

- Selvsagt mistenker jeg ham for å ha brakt Krombach til Frankrike, selv om jeg ikke kan fastslå med sikkerhet at han har gjort det, sier Prince til The Telegraph.

- Han er en meget religiøs mann. Han vil ikke ha hevn, bare rettferdighet. Han har kjempet i over 25 år og kanskje følte han at saken begynte å ebbe ut. Bamberski ville vel få en bråstart på saken igjen, sier Prince videre.

Bamberskis advokat, Francois Gibault, tar en ny rettssak mot Krombach som en selvfølge.

- Når han nå er i Frankrike, så må han møte fransk rettferd.

DØMT FOR DRAP: Dieter Krombach bble i 1995 dømt in absentia for drapet på 14 år gamle Kalinka. Søndag ble han funnet kneblet og bundet utenfor en domstol i Frankrike. Tyskland har nektet utlevering av Krombach siden han ble dømt for drapet i 1995.  SCANPIX / AFP PHOTO
DØMT FOR DRAP: Dieter Krombach bble i 1995 dømt in absentia for drapet på 14 år gamle Kalinka. Søndag ble han funnet kneblet og bundet utenfor en domstol i Frankrike. Tyskland har nektet utlevering av Krombach siden han ble dømt for drapet i 1995. SCANPIX / AFP PHOTO Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling