Pensjonist innkalt til førstegangstjeneste

John Abrahamsen (64) har blitt innkalt til førstegangstjeneste i luftforsvaret. Vernepliktsverket mener det har skjedd en feil.

VERNEPLIKTIG PENSJONIST? 64 år gamle John Abrahamsen har allerede avtjent verneplikten og ble overrasket da luftforsvaret innkalte han på nytt. Foto: Privat
VERNEPLIKTIG PENSJONIST? 64 år gamle John Abrahamsen har allerede avtjent verneplikten og ble overrasket da luftforsvaret innkalte han på nytt. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 64-åringen som allerede har fullført førstegangstjenesten har blitt innkalt på nytt, skriver Stavanger Aftenblad.

- Hva i himmelens navn er dette for noe, tenkte jeg. Har det begynt å rable for Forsvaret? Her må det være noe som er galt, sier Abrahamsen til Dagbladet.

Det er fire uker til 64-åringen skal begynne verneplikten, ifølge meldingen fra Forsvaret.

- Jeg har tenkt til å møte opp. Det kan hende de setter meg til å tømme latriner, og det gjør jeg med et smil, sier Abrahamsen til Dagbladet.

- Hva hvis du ikke får lov. Betyr det at drømmen om å kjøre jagerfly er knust?

Fire F-16 jagerfly i lufta over Oslofjorden under flyoppvisningen som markerte at det norske luftforsvaret er 100 år. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Fire F-16 jagerfly i lufta over Oslofjorden under flyoppvisningen som markerte at det norske luftforsvaret er 100 år. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Vis mer

- Det tror jeg ikke at jeg hadde fått lov til, sier han og ler.

I Vernepliktsloven står det at kun personer mellom 19 og 44 kan innkalles til verneplikt. Likevel er det uvanlig at personer som er fylt 24 år blir innrullert.

Vernepliktsverket sier til avisen at innkallingen på SMS trolig er sendt til feil telefonnummer.

Når mellom 15.000 og 20.000 nordmenn som blir innkalt til førstegangstjeneste hvert år, blir det en håndfull slike situasjoner der feil telefonnummer er registrert, opplyser Vernepliktsverket til Stavanger Aftenblad.

- Da blir han nok høflig geleidet hjem, sier vernepliktsverkets informasjonstjeneste.

Meldingen til Abrahamsen. SMS-Skjermdump
Meldingen til Abrahamsen. SMS-Skjermdump Vis mer