Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pensjonisten (78) drepte innbruddstyven. Naboen mener han fortjener en medalje

Slapp ut mot kausjon, men ikke alle synes det var en riktig avgjørelse.

INNBRUDD: Innbruddstyven døde etter et basketak med den 78 år gamle mannen. Foto: NTB Scanpix
INNBRUDD: Innbruddstyven døde etter et basketak med den 78 år gamle mannen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 78 år gammel mann fra London ble onsdag arrestert mistenkt for drap.

Politiet forteller at han havnet i et basketak med én av to personer som hadde tatt seg inn i 78-åringens hjem, og at det 38 år gamle offeret ble påført omfattende stikkskader i overkroppen.

38-åringen forsøkte så å stikke av, men ble funnet liggende på gaten utenfor huset. Han døde senere av skadene han ble påført.

«Fortjener medalje»

78-åringen ble senere sluppet mot kausjon, men flere i nabolaget var opprørt over at han i det hele tatt ble arrestert.

Adam Lake mener naboen bare ville beskytte seg og sine.

- Han fortjener ikke å bli straffet for å forsvare seg selv. Alle naboene jeg har snakket med er enige i at det å støtte ham bør bli prioritert. I alle fall etter det han nå har vært gjennom, sier han til Sky News.

En annen nabo, som ikke vil bli navngitt, sier at 78-åringen burde fått en medalje.

- Man kan ikke bryte seg inn i hjemmene til folk. Dette er snakk om en pensjonist som bare vil leve og dø i fred, sier hun.

- Skulle aldri ha dødd

Like forståelsesfulle er ikke familien til den avdøde 38-åringen. Kusinen hans sier til The Telegraph at hun ble forbanna da hun hørte at 78-åringen slapp ut mot kausjon.

- Jeg vet ikke nøyaktig hva som skjedde i det huset, men jeg vet at fetteren min er død. Han var en kjærlig person. Noe må ha gått veldig galt, og han skulle aldri ha dødd, sier hun.

Simon Harding, som har ansvaret for etterforskninga, vil ikke si noe om håndteringa av 78-åringen, men er opptatt av å finne den andre innbruddstyven som stakk av fra åstedet.

- Det er mulig at han rømte fra stedet i en hvit varebil. Vi vil gjerne komme i kontakt med alle som kan ha informasjon om denne mannen. Han sitter på viktig informasjon om hva som skjedde i huset den natta, sier han.

Tidligere straffedømt

The Telegraph skriver også at den 38 år gamle mannen som døde onsdag også tidligere har vært involvert i en kriminell gjeng som hadde eldre personer som ofre.

Han var blant annet etterlyst for et ran, og har flere ganger sittet i fengsel for sine lovbrudd.

Gjengen, som i stor grad besto av 38-åringens familie, skal ha henvendt seg til pensjonister og sagt at det var ting som måtte utbedres på husene deres. De skal også ha sagt at de kunne påta seg arbeidet for store summer.

I enkelte tilfeller fulgte de også ofrene til banken der det ble tatt ut penger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!