GODT FISKE: Harald Olsen (68) dro opp 30 tonn skrei den 34 fot store båten sin i løpet av februar. Han regner med å holde på fram til påske, før han setter kursen mot Bodø og kveitefiske mot sommeren. Foto: Svein-Arne Nilsen
GODT FISKE: Harald Olsen (68) dro opp 30 tonn skrei den 34 fot store båten sin i løpet av februar. Han regner med å holde på fram til påske, før han setter kursen mot Bodø og kveitefiske mot sommeren. Foto: Svein-Arne NilsenVis mer

Pensjonisten Harald (68) drar opp 250.000 kr i måneden

- Det blir bra med penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Harald Olsen (68) fra Bodø er en av mange som gjør det stort under årets eventyrlige skreifiske langs norskekysten.

I løpet av februar dro pensjonisten inn 30 tonn skrei, og med det en månedslønn på 250.000 kroner.

Det var Avisa Nordland som først omtalte saken.

- Fisket har tatt seg opp de siste årene, og i år har det vært spesielt godt vær. Vanligvis må man være på land 3-4 dager i slengen, men i år har jeg vært på havet hver eneste dag siden jeg kom opp i slutten av januar, sier Olsen til Dagbladet.

- Og det blir det bra penger av, sier han.

Mot personlig rekord 68-åringen kvier seg ikke for det fysiske arbeidet som hører med når man drar opp nesten to tonn skrei i båten. Skjønt nå er mye av muskelkraften erstattet av maskinkraft.

- Det er tungt, men jeg har godt utstyr. Jeg drar ikke opp garnene for hånd lenger, det går på maskin, sier Olsen.

Skreien er dratt opp i en 34 fots båt han kjøpte for 13 år siden. Han kjøpte egentlig båten for å frakte turister langs Trøndelagskysten, men det ble et kortvarig eventyr. Så bestemte han seg for å bruke båten til å fiske i.

Også i fjor hadde han et godt år, og dro opp 34 tonn fisk i løpet av sesongen. Med 30 tonn på en enkelt måned, regner han med å passere den rekorden med god margin i år.

- I fjor var jeg her fram til påske. Da hadde jeg kvote. I år er det åpen kvote, og jeg blir så lenge det er åpent fiske, sier 68-åringen.

Klar for kveite Selv om inntekten fra fisket er et formidabelt tilskudd til pensjonen, vil ikke Olsen trekke på land og sette seg i godstolen.

- Jeg har ikke noe spesielt å bruke pengene på. Selv om det er hyggelig må tjene bra med penger, gjør jeg ikke dette bare for pengene sin del, sier 68-åringen.

Til sommeren setter han kursen hjem mot Bodø for å fiske kveite.