Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drap i Sverige

Pensjonister funnet bundet og drept. Nå etterforsker det svenske politiet brødretrio

Mistenkes for å ha bundet og drept eldre par, ifølge svensk avis.

DRAPSETTERFORSKNING: Politiet mistenker at et rovmord har funnet sted utenfor Mantorp i Sverige. Foto: JERREVÅNG STEFAN / Aftonbladet / IBL Bildbyrå/NTB Scanpix
DRAPSETTERFORSKNING: Politiet mistenker at et rovmord har funnet sted utenfor Mantorp i Sverige. Foto: JERREVÅNG STEFAN / Aftonbladet / IBL Bildbyrå/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 18.00 mandag fikk det svenske politiet melding om at to pensjonister hadde blitt drept i Mantorp. De to ble funnet fastbundet på sin egen gård, og etterforskerne mistenker et rovmord.

Samtidig tror de heller ikke at paret er gjerningsmennenes først ofre, ifølge Aftonbladet.

Tre brødre mistenkt

Den svenske avisa viser til tre mistenkte brødre.

Disse skal være sentrale i det svenske politiets undersøkelse av bølge av lignende ran rundt om i landet. De tre brødrene ble pågrepet ved en tilfeldighet nær Jönköping i Småland, og er kjenninger av politiet.

En av dommene kom for noen år siden i forbindelse med et ran. Ifølge dommen de tok seg inn i en leilighet, for så å utøve grov vold mot en mann.

Har vært i kontakt

Aftonbladet erfarer at drapsetterforskerne har vært i kontakt med kollegene i Jönköping, og at politiet har fulgt med på brødrene over tid.

Pressetalsmann Agnevik vil imidlertid ikke kommentere den påståtte sammenhengen mellom brødretrioen og pensjonistdrapene.

- Dette tilhører den delen av etterforskningen som vi ikke kan kommentere. Årsaken er at vi ikke vet hva undersøkelsene vil lede til, og derfor kan vi ikke gå i detaljer, sier Agnevik til den svenske avisa.

Undersøker ran nær Vaxjö

Pressetalsmannen forteller imidlertid at politiet leter etter ran og overfall som ligner det som hendte i Mantorp.

Her viser han til et tilfelle utenfor Växjö. Der ble to pensjonister ranet i sitt eget hjem tirsdag morgen denne uka.

- Det handler om å sammenligne lovbrudd som ligner på hverandre. Det kan være at det finnes noen fellesnevnere, sier Thomas Agnevik, pressetalsmann i det svenske politiet, til Aftonbladet.

Les også: Mulig dobbeldrap ryster svensk småsted: - Jeg er så jævla skremt

Hele Norges coronakart