Pensjonister i dødsvelt

En buss med 35 pensjonister har veltet ved Randsfjorden i Oppland. En person er omkommet og minst åtte er skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En person er bekreftet omkommet etter at en buss med pensjonister veltet på Riksvei 34 like ved Randsfjorden golfbane ved Hov i Land.

- I tillegg er to personer kjørt til sykehus med alvorlige skader, mens seks personer er lettere skadd, sa politiførstebetjent Bjørn Slåtsveen ved Vest-Oppland politidistrikt til Dagbladet.no rett etter at alle passasjerene var hentet ut av bussen.

Av de skadde er nå to personer innlagt ved Sykehuset Innlandet i Gjøvik, mens en person er sendt til Ringerrike sykehus.

Tilstanden til de to pasientene som er innlagt ved Sykehuset Innlandet Gjøvik skal være stabil, opplyser avdelingssykepleier Line Bakkum ved sykehuset.

- De som ble lettere skadd ble behandlet på skadestedet eller sendt til legekontorer eller mindre sykehus i området, legger hun til.

Kjørte av veien

Politiet fikk melding om ulykken klokka 11:03 i formiddag. Tilfeldig forbipasserende varslet at en buss var kjørt av veien, og veltet.

Alt tilgjengelig politi-, ambulanse- og redningsmannskaper i området ble sendt til stedet. To ambulansehelikoptre ble også sendt ut fra Norsk luftambulanse.

Politiet ankom ulykkesstedet omtrent tjue minutter seinere. De kunne raskt konstantere at ingen andre kjøretøyer var involvert i ulykken.

- Men det er for tidlig å si hva som var årsaken til ulykken, sier Slåtsveen.

Veibanen var våt etter regnvær da ulykken skjedde.

Pensjonistbuss

Den innleide turbussen skal ha hatt omtrent 35 pensjonister om bord da den kjørte av veien. Turfølget har tilknytning til Engelsborg Eldresenter i Oslo, og skulle først ha en kafferast ved Randsfjorden Gjestegård, før de så skulle videre til Beitostølen. Bussen veltet omtrent en kilometer før gjestegården.

- Det var en gruppe pensjonister som var på vei hit. Vi ble bedt av politiet om å ta imot passasjerer fra bussen, og vi har så langt fått inn èn kvinne. Hun er ikke alvorlig skadd, men oppskaket, fikk Dagbladet.no opplyst ved Randsfjorden gjestegård kort tid etter ulykken.

Lang kø

- Det er normalt lite trafikk på veistrekningen hvor ulykken skjedde, sier Mette Braathen ved Statoilstasjonen på Hov, omlag ei mil fra ulykkesstedet, til Dagbladet.no.

- Det er svært smal vei der hvor ulykken har skjedd, og det kan være vanskelige situasjoner der når store biler er involvert, opplyser Svein Syversen ved Fjellheim Auto på Hov overfor Dagbladet.no.

Veien ved ulykkesstedet er nå åpnet igjen, etter at den ble stengt med lange køer mens bergingsarbeidet pågikk.