Pensjonister med ekstrajobb på Gardermoen: Får refs for å gå for sakte

Trallebetjentene fikk beskjed om «å gå raskere og trille smartere». Nå har flere av dem sluttet i protest.

SLUTTER I PROTEST: Pensjonistene Jan Alf Severinsen (67), Torgeir Odd Petersen (77) og Asbjørn Eggum (73), har alle jobbet som trallebetjenter på Oslo Lufthavn Gardermoen. Nå orker de ikke mer, og slutter i protest. Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET
SLUTTER I PROTEST: Pensjonistene Jan Alf Severinsen (67), Torgeir Odd Petersen (77) og Asbjørn Eggum (73), har alle jobbet som trallebetjenter på Oslo Lufthavn Gardermoen. Nå orker de ikke mer, og slutter i protest. Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Jan Alf Severinsen (67) har jobbet som trallebetjent på Oslo Lufthavn på Gardermoen i sju år. Trallebetjentene rydder i gjennomsnittet 1200 bagasjetraller om dagen, og ikke sjeldent går Severinsen mer enn to mil i løpet av en arbeidsdag.

- Jeg har flere ganger opplevd at skritt-telleren har vist 2,6 mil, sier den tidligere offiseren i Forsvaret. Høsten 2010 fikk de ny leder. Det var da problemene startet. Stillingene ble kuttet ned fra åtte til seks ansatte på skiftet. Trallebetjentene sier de ble refset for å gå for sakte.

- Vi fikk beskjed om å gå raskere og trille smartere, sier Severinsen, som nå har bestemt seg for å slutte i jobben. For to uker siden sa han opp.  Prikksystem Trallebetjentene forteller at det i høst ble innført en prikkebelastning på de ansatte:

• 1. prikk: Møte hos daglig leder• 2. prikker: Møte hos avdelingssjef• 3. prikker: Møte i Ulvenveien (hovedkontoret)

- Vi spurte hva som skulle til for å få en prikk og fikk da til svar: For eksempel gå for sakte, forteller Severinsen.

ISS har hatt rydding av bagasje- og handletraller på Gardermoen siden 2004. Inntil nå har mange av trallebetjentene vært pensjonister.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer