TATT: Et pensjonistpar på 69 og 75 år ble stoppet i Bergen med hasj til en verdi på rundt 10-11 millioner kroner i bilen. Foto: Tollvesenet
TATT: Et pensjonistpar på 69 og 75 år ble stoppet i Bergen med hasj til en verdi på rundt 10-11 millioner kroner i bilen. Foto: TollvesenetVis mer

Pensjonister «på ferie» i Bergen stoppet med 100 kilo hasj i bilen

To nederlandske pensjonister ble i september pågrepet i Bergen med 100 kilo hasj i bilen. Det er det største hasjbeslaget noensinne i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rekordbeslaget ble gjort 5. september da tollerne stoppet en bil fra danskebåten, skriver Bergens Tidende (BT).

En nederlandsk mann og kvinne på 68 og 75 år ble pågrepet da tollerne fant hele 100 kilo med hasj i bilen deres. Paret er ifølge BT et par.

- Jeg har jobbet i Tollvesenet siden 1995. Vi har aldri hatt et større hasjbeslag på Vestlandet. At dette i tillegg ble funnet i en personbil er veldig spesielt, sier Åge Skår, seksjonssjef ved grensekontroll Bergen, til Bergensavisen (BA).

Skjulte rom

SKJULTE ROM: Tollvesenet fant 100 kilo hasj gjemt i skujlte rom og luker i bilen. Foto: Tollvesenet
SKJULTE ROM: Tollvesenet fant 100 kilo hasj gjemt i skujlte rom og luker i bilen. Foto: Tollvesenet Vis mer

Føreren og passasjeren i bilen sa at de skulle på ferie i Norge, men tollerne fattet mistanke om smugling. Narkotikahunden Tara snuste seg deretter fram til hasjen som var forsøkt gjemt i bilens hulrom, opplyser Tollvesenet.

- Informasjon vi hadde samlet inn i forkant gjorde at vi hadde et ekstra blikk på denne bilen. Når våre kontrollører snakket med de to fattet de ytterligere mistanke. Derfor tok vi de med inn i vår garasje. Narkohunden vår markerte flere områder på bilen og den ble derfor gjennomsøkt, sier Skår til BA.

Fengslet

Tollerne fant en plate i bagasjerommet og fjernet den. Der lå 55 kilo hasj. Da de så undersøkte bilen foran fant de henholdsvis 25 og 20 kilo hasj under fører- og passasjersetene.

Politiadvokat Rudolf Christoffersen i Vest politidistrikt bekrefter beslaget og anslår verdien til rundt 10–11 millioner kroner.

- Når det dreier seg om et så stort beslag, er det grunn til å tro at det er flere personer involvert både på leverandør- og etter mottakersiden, sier Christoffersen.

De to pågrepne er varetektsfengslet. Fengslingen ble forlenget sist uke.