GOD STEMNING: Pensjonistene skal ha vært slitne og litt omtåket da de ble funnet, men ved godt mot, sa politiet. Her tilskuere under en konsert på metal-festivalen Wacken. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
GOD STEMNING: Pensjonistene skal ha vært slitne og litt omtåket da de ble funnet, men ved godt mot, sa politiet. Her tilskuere under en konsert på metal-festivalen Wacken. Illustrasjonsfoto: NTB ScanpixVis mer

Pensjonister på Wacken

Pensjonister rømte fra pleiehjem: Ble funnet på metal-festival

- De trivdes veldig godt.

To eldre tyske menn rømte fra pleiehjemmet de bodde på fredag kveld 3. august, melder politiet ifølge avisa Deutsche Welle.

Ble funnet på Wacken

Pleiere ved pleiehjemmet skal selv ha varslet politiet da de ikke fant de to mennene på kveldstid. Flere timer senere, klokka tre på natta, ble de to mennene lokalisert av politiet på metal-festivalen Wacken.

Politibetjenten som fant dem fortalte pleiehjemmet at det virket som om mennene var omtåket og forvirret da han fant dem.

- Men de trivdes veldig godt, forteller talsmann for politiet, Merle Neufeld, til tv-kanalen Norddeutscher Rundfunk, ifølge Deutsche Welle.

De to eldre mennene skal ha trivdes så godt at politiet hadde problemer med å få de til å forlate festivalen, og ta de med tilbake på pleiehjemmet.

Til slutt ble de to mennene eskortert tilbake ved hjelp av en taxi og en patruljebil fra politiet.

Utsolgt festival

BADER I GJØRME: En rekke festivaldeltakere smører seg inn i gjørme på festivalområdet i 2017. Foto: NTB Scanpix
BADER I GJØRME: En rekke festivaldeltakere smører seg inn i gjørme på festivalområdet i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Wacken er verdens største metal-festival, og ble i år arrangert for sitt 29. år på rad. Festivalen som varer over fire dager har i alt 75 000 besøkende om dagen.

I år var det band som Danzig, Judas Priest, Hatebreed, In Flames, Running Wild, Arch Enemy, In Extremo og Eskimo Callboy som var de store trekkplasterne.

Vanligvis har festivalområdet vært kjent for å ha mye gjørme, og mange av gjestene pleier å bade i gjørmen rundt omkring på området. I år gikk derimot arrangørene ut og advarte mot brannfare, som følge av de rekordhøye sommertemperaturene.

I fjor fikk også metal-festivalen oppmerksomhet i media da de la inn hele sju kilometer med rør for å kunne tappe 400 000 liter med øl til tørste festivalgjester.