Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pensjonister skal holde hjulene i gang

Frykter 40 prosent sykmeldte av svineinfluensa- Bergen kommune har en plan.

 TRAVELT PÅ JOBB: : Bioingeniør Juli Mari Frigaard ved Ullevål Universitetssykehus analyserer prøver fra pasienter som er testet for svineinfluensa. Foto: BERIT ROALD, SCANPIX.
TRAVELT PÅ JOBB: : Bioingeniør Juli Mari Frigaard ved Ullevål Universitetssykehus analyserer prøver fra pasienter som er testet for svineinfluensa. Foto: BERIT ROALD, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Friske pensjonister skal holde hjulene i gang hvis influensa A (H1N1) slår ut store deler av arbeidslivet.

Viruset ser ut til å ramme yngre personer hardere enn de eldre, og særlig mange under 30 år blir rammet. Friske eldre kan derfor bli en viktig ressurs som vikarer dersom arbeidslivet blir hardt rammet av sykdom, skriver Bergens Tidende.

- Vi er forberedt på å be friske pensjonister om å komme på jobb og ta et tak dersom sykefraværet blant våre ansatte blir så stort at vi får problemer med å holde driften i gang, sier beredskapsdirektør Morten Meibom i Bergen kommune.

40 prosent syke

Kommunen har klar planer for helseberedskap, vaksinering og hvordan virksomheten skal holdes i gang. Planene settes ut i livet hvis 40 prosent eller flere av de ansatte skulle bli syke samtidig.

- Målet er at sykehjem, skoler, barnehager og andre vesentlige deler av driften vår skal holdes i gang selv om over halvparten av de ansatte er syke, sier Meibom.

Ferske pensjonister

Leder Tryggve Giertsen i Seniorsaken i Hordaland mener pensjonister bør stå klare til å ta i et tak hvis det blir behov. Spesielt vil dette gjelde dem som har gått ut av arbeidslivet i løpet av de siste pare årene, enten som vanlige pensjonister eller førtidspensjonister. Han tror imidlertid at folk som har passert 70 år, vil vegre seg i langt større grad. (NTB).

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling