Pensjonister tatt for hasj-smugling

Et ektepar på 65 og 70 år ble onsdag tatt for å smugle 44 gram hasj da danskeferjen «Crown of Scandinavia» ankom Oslo. Hasjen var blant annet sydd inn i buksene til mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 65 år gamle mannen hadde en stor klump hasj i brilleetuiet sitt og enda mer var sydd inn i bukselinningen, skriver VG. Mannen tilsto med en gang og innrømte samtidig å ha smuglet hasj fra Danmark før.

Begge pensjonistene måtte gjennom en grundig kroppsvisitasjon. Tollerne varslet også politiet, som gjennomsøkte ekteparets bolig. Der fant de enda mer hasj.

Ekteparet så ut som pensjonister flest, og var velkledde og høflige. Tollerne mistenkte dem derfor ikke. Det var narkohunden Vital som avslørte de noe uvanlige smuglerne.

- Besteforeldrene ville aldri ha blitt plukket ut i en rutinekontroll, men hunden reagerte umiddelbart, sier kontrollsjef Oddvar Sæther i Oslo og Akershus tolldistrikt til VG.

Det er ikke første gang toåringen Vital, som er av rasen Tervueren, avslører hasjsmuglere som ser uskyldige ut. For bare noen måneder siden markerte hunden på to førskolelærere som fulgte en skoleklasse gjennom tollen.