Pensjonister, turister, bleier, bjørner, bol og børst

Her er Tollvesenets bilder av beslagene som rystet dem i 2012.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tollvesenet offentliggjorde i dag beslagsstatistikken for fjoråret. Rekordmye doping, stadig mer narko og stadig mer organisert virksomhet, er stikkordene.

- Vi ser en utvikling med stadig flere narkotikabeslag, men med mindre mengde narkotika i hvert enkelt beslag. Det ser ut til at smuglerne ønsker å fordele risikoen mer, sier toll- og avgiftsdirektør Bjørn Røse i en uttalelse.

Totalt gjorde tollerne snaut 3000 narkobeslag, og avdekket omkring 700 forsøk på dopingsmugling, av totalt 206 000 dopingenheter, i løpet av fjoråret. Omkring 700 forsøk på å smugle dopingpreparater ble avslørt i fjor, det ble gjort 800 valutabeslag, mens beslagstallet for øl, sprit og vin er på over 500 000 liter.

Dette er en økning på hele 50 % sammenlignet med i fjor, og Tollvesenet oppgir at brukerne nå er helt ned i 14-årsalderen. Tidligere i vinter undertegnet Tollvesenet og Antidoping Norge en samarbeidsavtale for forsøksvis å få bukt med smuglinga.

Organisert Også over 10 millioner sigaretter ble stoppet på sin vei inn i kongeriket, ifølge NTBs sammenstilling av Tollvesenets tall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer