Pensjonistpartiet stemte mot eldremillioner

- Høyre mumlet for mye, forklarer Hamar-representanten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pensjonistpartiets Bjørn Kurseth pryder dagens førsteside av Hamar Arbeiderblad fordi lokallaget stemte mot å gi to millioner ekstra til pleie og omsorg.

- Jeg vet godt hva jeg stemmer over, men forslaget til Høyre ble ikke lagt fram på en skikkelig måte. Politikerne må ikke stå på talerstolen og mumle. I dette tilfellet ser jeg ikke bort fra at vi ikke har fått med oss dette, sier han til lokalavisa.

Resultatet ble at kommunestyret vedtok å kutte tre millioner kroner til eldre, funksjonshemmede og barnevernsbarn. Kurseth mener Høyre burde lagt fram motforslaget skriftlig for å sikre at alle fikk det med seg.

Overfor Dagbladet.no avviser han at Pensjonistpartiet har for dårlig hørsel.

- Høyre kan ikke bevilge så mye penger uten å legge fram forslaget skriftlig. Heller ikke på Stortinget driver de med sånt. Dessuten brøt forslaget med nasjonale retningslinjer. Vi ville ikke sett noe til pengene, og forslaget fikk derfor bare Høyres stemmer, sier Kurseth til Dagbladet.no.

- Ville du stemt for eldremillionene hvis forslaget var skriftlig?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.