Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Pensjonsekspertens tre tips: Slik øker du din pensjon «gratis»

Annenhver nordmann tror ikke pensjonen strekker til. Sjekk om du risikerer å havne i pensjonsfella og hvilke grep du selv kan gjøre for å øke utbetalingen.

PESSIMISTER: 33 prosent av respondentene i målingen tror at de kan leve av alderspensjonen alene. 55 prosent av respondentene tror ikke alderspensjonen vil dekke deres behov.  Foto: Frank May / NTB scanpix
PESSIMISTER: 33 prosent av respondentene i målingen tror at de kan leve av alderspensjonen alene. 55 prosent av respondentene tror ikke alderspensjonen vil dekke deres behov. Foto: Frank May / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Annenhver nordmann tror ikke alderspensjonen vil være nok til å alene dekke deres behov når de trer ut av arbeidslivet.

Det viser en undersøkelse Ipsos har gjennomført for Dagbladet denne uka, samtidig som partene i arbeidslivet forhandler om pensjonen din i årets hovedoppgjør.

Yngre mennesker er mer pessimistiske enn eldre.

Mens litt over halvparten av de spurte over 60 år tror alderpensjonen vil strekke til, tror sju av ti i alderen 25-39 at de vil trenge mer.

Uavhengig pensjonsrådgiver Alexandra Plahte i selskapet Gabler Steenberg & Plahte, mener tallene er oppløftende i den forstand at de tyder på at særlig ungdom begynner å ta innover seg konsekvensene av pensjonsreformen.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?