PESSIMISTER: 33 prosent av respondentene i målingen tror at de kan leve av alderspensjonen alene. 55 prosent av respondentene tror ikke alderspensjonen vil dekke deres behov.  Foto: Frank May / NTB scanpix
PESSIMISTER: 33 prosent av respondentene i målingen tror at de kan leve av alderspensjonen alene. 55 prosent av respondentene tror ikke alderspensjonen vil dekke deres behov. Foto: Frank May / NTB scanpixVis mer

Pensjonsekspertens tre tips: Slik øker du din pensjon «gratis»

Annenhver nordmann tror ikke pensjonen strekker til. Sjekk om du risikerer å havne i pensjonsfella og hvilke grep du selv kan gjøre for å øke utbetalingen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Annenhver nordmann tror ikke alderspensjonen vil være nok til å alene dekke deres behov når de trer ut av arbeidslivet.

Det viser en undersøkelse Ipsos har gjennomført for Dagbladet denne uka, samtidig som partene i arbeidslivet forhandler om pensjonen din i årets hovedoppgjør.

Yngre mennesker er mer pessimistiske enn eldre.

Dette viser undersøkelsen "Tror du at alderspensjonen din alene vil dekke dine behov når du trer ut av arbeidslivet, eller tror du at du vil komme til å trenge mer?". Det er spørsmålet Ipsos har stilt sine respondenter, på bestilling fra Dagbladet.32 prosent av respondentene tror at alderspensjonen vil være tilstrekkelig, 55 prosent tror at de vil trenge mer, mens 13 prosent synes at det er umulig å si.​Begrepet alderspensjon brukes om den delen av pensjonen som kommer fra folketrygden, men utvides normalt også til å omfatte pensjon som du tjener opp gjennom arbeidsforholdet ditt (tjenestepensjon), og privat sparing. Det er vanskelig å vite hva hver enkelt respondent i målingen legger i begrepet.​Kilde: Ipsos / Dagbladet.

Mens litt over halvparten av de spurte over 60 år tror alderpensjonen vil strekke til, tror sju av ti i alderen 25-39 at de vil trenge mer.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn