- Pensjonsordningen kunne utnyttes

Tidligere stortingspresident Thorbjørn Jagland i retten.

VITNE I RETTEN: Generalsekretæren i Europarådet, Thorbjørn Jagland, som også er tidligere statsminister og tidligere stortingspresident kom for å vitne i rettsaken mot de to stortingspensjonistene Magnus Stangeland og Anders Talleraas (i forgrunnen). Foto: Berit Roald / Scanpix
VITNE I RETTEN: Generalsekretæren i Europarådet, Thorbjørn Jagland, som også er tidligere statsminister og tidligere stortingspresident kom for å vitne i rettsaken mot de to stortingspensjonistene Magnus Stangeland og Anders Talleraas (i forgrunnen). Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er min borgerplikt å vitne her. Jeg var jo ansvarlig Stortingspresident da denne saken startet, sa Generalsekretær i Europarådet, Thorbjørn Jagland, til Dagbladet før han gikk inn i salen i Oslo tingrett i dag.

Jagland var til stede for å vitne i bedragerisaken mot Anders Talleraas og Magnus Stangeland. De to er tiltalt for uaktsomt å ha utnyttet Stortingets pensjonsordning for egen vinning.

Kunne utnyttes I vitneboksen sa Jagland at han mener stortingspensjonen var så god at den kunne utnyttes.

- Jeg hadde det klare bilde av at man kunne få pensjon etter 75 årsregelen hvis man ikke hadde tilsvarende inntekt. Slik jeg så det kunne man ikke ha inntekt i det offentlige. Man skulle ikke kunne ha to inntekter fra det offentlige samtidig. Man kunne heller ikke ha sporadiske eller andre inntekter som oversteg stortingspensjonen, svarer Jagland aktor Elisabeth Roscher.

Gjennomgang Før både Riksrevisjonen og det regjeringsnedsatte utvalget gikk igjennom pensjonsordningen, satte Jagland seg selv inn i ordningen.

- Det var også en av grunnene til at jeg ville ha en gjennomgang av ordningen, forteller han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer