HOTELL: Radisson Blu Plaza, bedre kjent som Oslo Plaza, skal øke både i høyden og i bredden.  Foto: Robert S. Eik/Dagbladet
HOTELL: Radisson Blu Plaza, bedre kjent som Oslo Plaza, skal øke både i høyden og i bredden. Foto: Robert S. Eik/DagbladetVis mer

Pensjonssmell på Oslo Plaza - bygger i høyden

Oslo Plaza måtte ta en solid kostnad da de ansatte gikk over på en innskuddsbasert pensjonsordning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen):  - Vi har gjort om pensjonsordningen, de fleste ansatte har gått over til innskuddsbasert pensjon, sier adm. direktør Tarje Hellebust hos Radisson Blu Plaza til Finansavisen i dag.

Hotellet eies av Wenaasgruppen og drives av det internasjonale hotellkonsernet Rezidor.

I årsregnskapet kommer det frem at kostnadene forbundet med premieinnbetalingen og avviklingen av den ytelsesbaserte pensjonsordningen har belastet selskapets resultat med over 10,7 millioner kroner.

Les også: - Dropp avdrag, spar til pensjon

Bra vårsesong På tross av et stort underskudd i 2014 som følge av endringene, mener Hellebust at årets resultat vil bli sterkt.

- Vi har ikke merket så mye til den svake kronen da vi først og fremst er et forretningshotell. Likevel ser driften veldig lovende ut hittil i år, og juni var en kjempemåned for oss. Vi er positive til 2015 som sådan, understreker direktøren.

Radisson Blu Plaza ble åpnet av Kong Olav V i 1990 og er tegnet av White arkitekter og ruver med sine 117 meter høyest i Oslo.

Utbygging Om Wenaasgruppen får det som de vil blir det bygget ytterligere tre etasjer på toppen av hotellet, i tillegg til et nytt hotellbygg ved siden av hovedbygget.

De første planene om utvidelse ble sendt til plan- og bygningsetaten i 2008, men behandlingen ble utsatt i påvente av at «områdeprogrammet Oslo S» skulle bli vedtatt. Etter mye frem og tilbake foreligger det nå to alternativer fra Wenaasgruppen.

Det ene innebærer et 57 meter høyt nybygg som gir 348 nye hotellrom. Det andre forslaget gir et 49 meter høyt nybygg og 282 nye hotellrom.

Styreleder i Oslo Plaza og Wenaasgruppen, Lars Wenaas, tror en beslutning blir tatt over sommeren.

Flere økonominyheter - Dropp avdrag, spar til pensjon
- Veldig sterkt boligmarked
Shanghai kraftig ned tross sterke makrotall