Pent  Kaldt  Dyrt lUsynlig

Tror du at Norge har ry i vår omverden som framtredende fredsmekler og en humanitær stormakt, slik vi og våre politikere ynder å framstille oss? Glem det!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nesten ingen europeere forbinder Norge med humanitær eller fredsskapende innsats.

Det er Norges vakre fjorder, høye fjell og høye priser befolkningen i Europa trekker fram når de på fritt grunnlag skal si hva de synes er mest positivt og mest negativt med Norge.

Åtte land

Dette går fram av en omfattende undersøkelse av hva befolkningen i åtte utvalgte europeiske land forbinder med Norge.

Undersøkelsen ble foretatt i månedsskiftet juli/august i år av det internasjonale meningsmålingsbyrået KRC Research på oppdrag for selskapet Hundreårsmarkeringen Norge 2005.

I overkant av 4000 personer over atten år i et landsrepresentativt utvalg deltok i undersøkelsen etter at de først hadde svart bekreftende på at de «hadde kunnskaper om og eller synspunkter på Norge».

De åtte utvalgte landene er Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Polen, Italia, Spania, Danmark og Sverige.

Positivt

Deltakerne ble først bedt om, uten hjelp eller føringer, å svare på hva som er det mest positive og det mest negative de assosierer med Norge.

Hele 44 prosent forbinder Norge med «storslått natur med fjell og fjorder». Åtte prosent mener Norge er «en nasjon med åpne og vennlige mennesker».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.