Pent valg for Putin

Mens missene stemmer Putin, føler opposisjonen seg voldtatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Valgdagsmålinger gjort midt på dagen i dag viste at om lag 43 prosent av Russlands 106 millioner velgere hadde trosset den bitende vinterkulda og stemt ved parlamentsvalget.

Målingene bekreftet også det som er forventet å bli utfallet av valget. Over halvparten har stemt på Putins parti Det forente Russland.

Blir betalt

Mens presidenten får velgernes oppslutning etter åtte år med politisk stabilitet og økonomisk vekst, forsøker opposisjonen og ikke-statlige organisasjoner febrilsk å nå i gjennom med sine varskurop.

Valgobservatører fra organisasjonen Golos, sier at russere over hele landet har klagd på at de blir presset til å stemme, og at de er utsatt for en organisert kampanje som skal sikre stor valgoppslutning og legitimere valgseieren til Putins parti.

Ved forrige parlamentsvalg i 2003 stemte bare 56 prosent av velgerne.

Aleksandr Kynev, en politisk ekspert hos Golos, sier de har dokumentert flere tilfeller av at velgere blir betalt for å stemme på Forente Russland.

I byen Pestovo i Novgorod-regionen, klaget velgere på at de ble gitt stemmesedler som allerede var fylt ut - i favør Putins parti.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer