MISSIL: Det interkontinentale ballistiske missilet Hwasong-14 ble testet natt til tirsdag av Nord-Korea. Foto: KCNA/ via REUTERS / NTB scanpix
MISSIL: Det interkontinentale ballistiske missilet Hwasong-14 ble testet natt til tirsdag av Nord-Korea. Foto: KCNA/ via REUTERS / NTB scanpixVis mer

Pentagon: - Missilet Nord-Korea skjøt opp har vi aldri sett før

Mener det er en ny type.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Pentagon opplyser at missilet Nord-Korea avfyrte natt til i går var en ny type som de aldri har sett før, melder blant andre Independent.

Nord-Korea har selv hevdet at det interkontinentale ballistiske missilet er i stand til å bære et stort atomstridshode.

FNs sikkerhetsråd har i dag planlagt et krisemøte om Nord-Korea, melder Reuters.

Nord-Korea var raskt ute med å si at testen var vellykket, og at de for første gang hadde avfyrt en langdistanserakett, et interkontinentalt ballistisk missil.

Ifølge nordkoreanerne har langdistanseraketten evne til å treffe hvor som helst i verden.

Seint tirsdag kveld bekreftet det amerikanske utenriksdepartementet at det var et slikt missil nordkoreanerne avfyrte.

– Å teste et interkontinentalt ballistisk missil representerer en opptrapping av trusselen mot USA, våre allierte og partnere, regionen og verden, heter det i en uttalelse fra utenriksminister Rex Tillerson.

Bare en time etter oppskytingen kommenterte USAs president Donald Trump det på Twitter:

«Nord-Korea har avfyrt et nytt missil. Har ikke denne fyren noe bedre å gjøre med livet sitt? Jeg har vondt for å tro at Sør-Korea og Japan vil tolerere dette så mye lenger. Kanskje Kina vil gå hardt til verks mot Nord-Korea og ende dette tullet en gang for alle», twitret presidenten.

I kveld melder nyhtsbyrået AFP på Twitter at Sør-Koreas president Moon Jae-in ønsker ytterligere sanksjoner mot Nord-Korea som følge av missiloppskytingen.