Pentagon: – To IS-ledere drept i Irak

IS' visekrigsminister og en annen militær leder i gruppen er drept i luftangrep i nærheten av Mosul i Irak, ifølge det amerikanske forsvarsdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Luftangrepene ble utført av den USA-ledede militærkoalisjonen over Mosul forrige lørdag. De var rettet mot de to aktuelle IS-lederne, opplyser Pentagon-talsmann Peter Cook.

– Presisjonsangrepet drepte Basim Muhammad Ahmad Sultan al-Bajari, ISILs visekrigsminister, og Hatim Talib al-Hamduni, en av ISILs militærledere i Mosul, skriver Cook.

Han beskriver al-Bajari som et tidligere al-Qaida-medlem som sluttet seg til IS og førte tilsyn med offensiven som ført til at ekstremistgruppen tok kontroll over Mosul i 2014.

Samme mann skal også ha ledet IS-bataljonen Jaysh al-Dabiq, som er kjent for å bruke hjemmelagde bilbomber, selvmordsbombere og sennepsgass i sine angrep, ifølge Cook.

Al-Hamduni er militærleder i Mosul og sjef for militærpolitiet i regionen, uttaler Pentagon.

Etter at den irakiske hæren sist helg erklærte at Falluja er befridd fra IS, har sikkerhetsstyrkene flyttet oppmerksomheten mot Mosul, som fungerer som IS' hovedstad i Irak. Det er ventet at en offensiv for å frigjøre byen vil starte i løpet av de neste månedene.

– At disse terrorlederne nå er fjernet fra slagmarken, skaper rom for de irakiske styrkene til på sikt å frigjøre Mosul med støtte fra den internasjonale koalisjonen, sier Cook.

(NTB)