FRYKTER AL-QAIDA: Al-Qaida forsøker å skaffe seg fotfeste i Libya og utnytte kaoset i landet til å styrke sin stilling, advarer kilder i Pentagon. Her holder demonstranter plakater av Al-Qaidas tidligere leder Osama bin Laden under en demonstrasjon i Kairo i Egypt. Foto: Reuters/Asmaa Waguih/Scanpix
FRYKTER AL-QAIDA: Al-Qaida forsøker å skaffe seg fotfeste i Libya og utnytte kaoset i landet til å styrke sin stilling, advarer kilder i Pentagon. Her holder demonstranter plakater av Al-Qaidas tidligere leder Osama bin Laden under en demonstrasjon i Kairo i Egypt. Foto: Reuters/Asmaa Waguih/ScanpixVis mer

Pentagon advarer mot al-Qaida i Libya

Tror Al-Qaida forsøker å skaffe seg fotfeste i Libya ved å utnytte kaoset i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Man kan trygt si at et av al-Qaidas mål er å etablere et nettverk der med tanke på framtida, sier en kilde i det amerikanske forsvarsdepartementet.

- Akkurat nå ligger de nok lavt, men på lengre sikt er dette noe vi er bekymret over, sier kilden som ønsker å være anonym.

USA har også tidligere advart mot radikale islamister i opprørernes rekker i Libya og har derfor vært lite villige til å støtte dem med våpen.

- Vi er bekymret for at al-Qaida skal forsøke å utnytte situasjonen. Ledelsen i al-Qaida og i al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM) har gitt uttrykk for at de ønsker å spille en rolle. De ser dette som en mulighet, sier Pentagon-kilden.

(NTB)