DYSTERT:  Rapporten som Pentagon, her ved USAs forsvarsminister, Chuck Hagel, la fram en dyster rapport under en pressebrief tidligere i dag. Foto: Reuters.
DYSTERT: Rapporten som Pentagon, her ved USAs forsvarsminister, Chuck Hagel, la fram en dyster rapport under en pressebrief tidligere i dag. Foto: Reuters.Vis mer

Pentagon alvorlig bekymret over landets atomstyrker

Preget av jukse- og fylle-skandaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gjennomgang av USAs atomstyrker viser at det trengs store endringer for å ivareta styrkens sikkerhet og kapasitet, sier forsvarsminister Chuck Hagel.

- Vi har funnet bevis for systematiske problemer som, hvis de ikke blir satt på dagsorden, kan undergrave tryggheten, sikkerheten og effektiviteten for styrken i fremtiden, sier Hagel fredag.

I januar beordret forsvarsministeren en full gjennomgang av landets atomstyrker etter flere skandaler, og konklusjonen er at arbeidsmoralen er lav, stemningen er dårlig, utstyret er utdatert og utsiktene for forfremmelse er dårlige.

Totalt legges det fram 100 anbefalinger for å forbedre atomstyrken.

Hagel sier gjennomgåelsen viser at styrkene ikke mottar nok penger og støtte, og han la fram en handlingsplan som blant annet innebærer omorganisering.

Pentagon bestemte at styrken skulle undersøkelses etter flere skandaler.

Blant annet er flere offiserer blitt tatt i å jukse på en ferdighetstest, og en generalmajor ble avskjediget etter å ha opptrådt beruset under en jobbreise i Russland.

Hagel opplyste at USA skal satse flere milliarder dollar på atomstyrken de kommende årene.

(NTB)