Pentagon alvorlig bekymret over landets atomstyrker

Preget av jukse- og fylle-skandaler.

DYSTERT:  Rapporten som Pentagon, her ved USAs forsvarsminister, Chuck Hagel, la fram en dyster rapport under en pressebrief tidligere i dag. Foto: Reuters.
DYSTERT: Rapporten som Pentagon, her ved USAs forsvarsminister, Chuck Hagel, la fram en dyster rapport under en pressebrief tidligere i dag. Foto: Reuters. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En gjennomgang av USAs atomstyrker viser at det trengs store endringer for å ivareta styrkens sikkerhet og kapasitet, sier forsvarsminister Chuck Hagel.

- Vi har funnet bevis for systematiske problemer som, hvis de ikke blir satt på dagsorden, kan undergrave tryggheten, sikkerheten og effektiviteten for styrken i fremtiden, sier Hagel fredag.

I januar beordret forsvarsministeren en full gjennomgang av landets atomstyrker etter flere skandaler, og konklusjonen er at arbeidsmoralen er lav, stemningen er dårlig, utstyret er utdatert og utsiktene for forfremmelse er dårlige.

Totalt legges det fram 100 anbefalinger for å forbedre atomstyrken.

Hagel sier gjennomgåelsen viser at styrkene ikke mottar nok penger og støtte, og han la fram en handlingsplan som blant annet innebærer omorganisering.

Pentagon bestemte at styrken skulle undersøkelses etter flere skandaler.

Blant annet er flere offiserer blitt tatt i å jukse på en ferdighetstest, og en generalmajor ble avskjediget etter å ha opptrådt beruset under en jobbreise i Russland.

Hagel opplyste at USA skal satse flere milliarder dollar på atomstyrken de kommende årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer