UFO

Pentagon bekrefter UFO-video

Videoen av flere pyramideformede objekter som fløy over et amerikansk krigsskip i 2019 undersøkes nå av Pentagon.

UFO: Pentagon undersøker nå disse bisarre bildene. Video via Jeremy Corbell / Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En uforklarlig video har sirkulert på sosiale medier de siste dagene.

Videoen viser tre tilsynelatende pyramideformede objekter som virrer, over et amerikansk krigsskip utenfor California. Videoen ble publisert på nettet av dokumentarfilmskaperen Jeremy Corbell 8. april.

Nå bekrefter en anonym kilde i Pentagon at videoen er ekte og er tatt av mannskapet på det amerikanske krigsskipet USS Russell. Det skriver Telegraph.

Til nettstedet The Black Vault bekrefter Susan Gough, talsperson i Pentagon, det samme. Hun vil ikke si noe mer om hva objektet kan være.

- For å ikke oppgi informasjon som kan være nyttig for potensielle fiender så diskuterer vi ikke slike detaljer i offentligheten, sa Gough til nettstedet.

- Alltid en annen forklaring

Dersom du skulle håpe eller frykte at det er romvesener som besøker jorda, så har ikke ekspertene noe tro på det.

- Det er overhodet ingen grunn til å tro at utenomjordiske vesener besøker jorda. Det er alltid en annen forklaring på slike ting, sier astrofysiker ved Universitetet i Oslo Øystein Elgarøy.

Kollega Kristian Gundersen deler Elgarøys oppfatning.

- Jeg tror ikke vi kommer noe videre av å bare se på slike videoer. Det er mange fenomen som kan se rare ut, men jeg har snakket med folk som har sett på stjernehimmelen i mange år. De har aldri sett noe de ikke kan forklare, sier Kristian Gundersen som er professor i fysiologi ved Universitetet i Oslo.

Lager rapport

Videoen er nå inkludert i en rapport som skrives av «Pentagon's Unidentified Aerial Phenomenon Task Force (UAPTF)». Tema for rapporten er såkalte UFO-observasjoner som er gjort av personell i det amerikanske forsvaret.

Den klassifiserte rapporten skal ifølge Telegraph leveres til senatet i juni.

UAPTF ble opprettet for å se på nettopp slike observasjoner av ikke-identifiserbare flygende objekter i amerikansk luftrom. De skal oppdage, analysere og katalogisere observasjoner som denne for å vurdere om de kan utgjøre en trussel mot USA.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer