Pentagon bekrefter UFO-videoer: - Se på den!

Tre videoer som viser uidentifiserte flygende objekter over Stillehavet har sirkulert på nettet i flere år. Nå bekrefter Pentagon for første gang deres autentisitet.

SPEKULASJONER: Forsvarsdepartementet i USA har nå bekreftet at videoene er ekte. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Forsvarsdepartementet har godkjent utgivelsen av tre uklassifiserte videoer fra den amerikanske marinen, den første tatt i november 2004, de to andre tatt i januar 2015, skriver Pentagon i en pressemelding.

De tre videoene har sirkulert på nettet i flere år etter uautoriserte utgivelser, først i 2007, så i 2017. Den amerikanske marinen har tidligere erkjent at videoene stammer fra dem, men nå gir Pentagon dem altså ut selv, offentlig for første gang.

- Etter en grundig gjennomgang har departementet kommet fram til at en autorisert utgivelse av videoene ikke vil kompromittere sensitiv informasjon og systemer, eller påvirke etterfølgende undersøkelser av uidentifiserte luftfenomener, skriver Pentagon.

- Se på den tingen!

De uidentifiserte flygende objektene ble fanget på film da jagerflypiloter trente i 2004 og 2015.

På den første videoen, fra 2004, ser to jagerflypiloter et objekt sveve over havoverflaten i Stillehavet, før det raskt flyr av gårde.

- Det jeg syntes var mest oppsiktsvekkende, var hvor uberegnelig objektet var. Skiftene i høydeplassering og lufthastighet, og utseendet, er noe jeg aldri har sett maken til før, har en av pilotene, Chad Underwood, tidligere sagt til New York Magazine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer