Pentagon betalte 120 millioner for frakt av skruer

Rundsvindlet av tvillingsøstre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En liten jernvarebutikk i South Carolina ble over en periode på seks år betalt over 20,6 millioner dollar – eller over 120 millioner norske kroner – for å sende skruer og skiver til det amerikanske militæret. Den innbringende virksomheten ble oppdaget i september i fjor, og i retten i dag sa en av de involverte seg skyldig i svindelen, skriver den amerikanske økonominyhetssiden Bloomberg.com.

Ved en anledning skal de to tvillingsøstrene bak svindelen ha blitt betalt rett under en million dollar, nærmere seks millioner norske kroner, for frakt av to skiver verdt et par kroner stykket til en militærbase i Texas.

Jernvarehandelen ble også betalt rundt tre millioner kroner for å sende tre skruer til Irak, og nesten to millioner for å sende en annen maskindel til en luftforsvarsbase i Florida, viser regnskaper fra Pentagon.

Systemfeil

De to damene bak butikken C&D Distributors i Lexington utnyttet en feil i et automatisk betalingssystem i forsvarsdepartementet: Regninger for frakt av ting sendt til krigsområder eller militærbaser merket «prioritert», blir vanligvis betalt automatisk, forteller Pentagon-etterforskeren Cynthia Stroot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer