Pentagon forsker på insekter som kan spre virus. Mistenkes for å utvikle biologisk våpen

En «hær» av kryp skal infisere avlinger - for å redde dem, ifølge programmet.

POTENSIELT VÅPEN?: Dvergsikaden er velegnet som bærer av genmodifiserte virus, fordi den suger plantesaft og kan overføre viruset. Foto: Simon Shim / Shutterstock / NTB Scanpix
POTENSIELT VÅPEN?: Dvergsikaden er velegnet som bærer av genmodifiserte virus, fordi den suger plantesaft og kan overføre viruset. Foto: Simon Shim / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Driver det amerikanske forsvarsdepartementet (Pentagon) i skjul og utvikler en «hær» av insekter som kan settes inn for å spre genmodifiserte virus i fiendens åkrer, og slik bidra til å ødelegge matforsyningen?

Det mistenker en gruppe forskere i en artikkel i det anerkjente tidsskriftet Science.

- Programmet kan for en stor del oppfattes som et forsøk på å utvikle biologiske midler for fiendtlige formål, hvilket - hvis dette stemmer - utgjør et brudd på biologivåpenkonvensjonen, skriver de fem forskerne, som blant annet arbeider ved Max Planck-instituttet og Freiburg-universitet i Tyskland, samt Universitetet i Montpellier i Frankrike.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer