Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pentagon-kilde bekrefter bakkeoperasjon

Soldater fra US Marines befinner seg på bakken nær Kandahar. Innen en dag vil mellom 1.200 og 1.600 soldater være i området, melder den amerikanske fjernsynskanalen ABC søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ABC siterer anonyme kilder i det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon.

- Amerikanske marineinfanterister er på bakken nær Kandahar. De ankommer i faser. Innen en dag vil 1.200 til 1.600 soldater befinne seg på bakken nær Kandahar, het det i meldingen.

- Deres første oppgave er å sikre flyplassen i nærheten av Kandahar. Deretter blir deres hovedoppgave å angripe Taliban-mål, meldte fjernsynskanalen.

Pentagon ville søndag verken offisielt bekrefte eller avkrefte at en bakkeoperasjon var i gang.

- Vi kan ikke kommentere fremtidige eller løpende militære operasjoner eller troppeforflytninger, sa en talsmann for Pentagon til nyhetsbyrået Reuters.

Tidligere på dagen søndag ble det meldt at amerikanske soldater ble fløyet inn til en flystripe nær Kandahar med helikopter. Også pansrede kjøretøyer skal ha blitt fraktet til flystripen.

Operasjonen skal ha startet like etter at taliban-fiendtlige soldater tok over kontrollen over flystripen ved 15-tiden norsk tid.

Kandahar er Talibans maktbase, og den siste viktige byen den tidligere regjeringen kontrollerer i landet.

NTB-AFP-DPA

Hele Norges coronakart